Flag

Koldskål med jordbær og guf | Kreahjørnet

about 4 portioner
Nem
15 minutter
Pift den klassiske koldskål op med friske jordbær samt sjove, pink skyer af guf.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer

Ingredienser

Koldskål
2pasteuriserede æggeblommer
½ dlsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
revet skal og saft fra ½ ubehandlet citron
1 lkærnemælk
Guf
1 dlvand
1 brevDr. Oetker Guf til is med jordbærsmag
Tilbehør
kammerjunker
friske jordbær

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Guf til is med jordbærsmag
1

Koldskål

2pasteuriserede æggeblommer
½ dlsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
revet skal og saft fra ½ ubehandlet citron
1 lkærnemælk

Kom æggeblommer, sukker og Vanilla Paste i en skål. Pisk blandingen ved høj hastighed til den er lys og luftig. Tilsæt citronsaft, fintrevet citronskal og kærnemælk til blandingen og pisk det hele godt sammen, så koldskålen får en ensartet og luftig konsistens. 

2

Guf

1 dlvand
1 brevDr. Oetker Guf til is med jordbærsmag

Hæld vand i en stor skål og tilsæt indholdet fra et brev Guf med jordbærsmag. Pisk kort tid ved lav hastighed og dernæst ved høj hastighed i 4 minutter indtil guffen er let og luftig.

3

Servering

kammerjunker
friske jordbær

Hæld koldskålen op i skåle og server med et par skefulde guf ovenpå, samt kammerjunker og friske jordbær skåret i skiver.


Tips

Gem eventuelle rester af guf i køleskabet og pisk det op igen lige inden servering.

Rester af guf kan også bruges til at lave lækre marengs, kyskager eller mini pavlova. Sæt guffen i den ønskede størrelse på en bageplade med bagepapir og bag ved 100 °C varmluft i 45-60 minutter afhængigt af størrelsen.