Mandelmåner
50 - 60 stk.
Nem
100 minutter
Forkæl familie og venner med disse fine småkager. Mandelmånerne har en rigtig lækker smag af mandler samt et hint af citron, og så er formen rigtig sød.
Ingredienser
Forberedelse
Dejen
300 g
blødt smør
100 g
flormelis
450 g
hvedemel
¼ tsk.
2 poser
revet skal fra 1 ubehandlet citron
1 tsk.
I alt :
100 minutter
Forb. :
60 minutter
Bagning:
10 minutter
Hvile:
30 minutter
1
Dejen
300 gblødt smør
100 gflormelis
450 ghvedemel
¼ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
2 poserDr. Oetker Mandelmel (100 g)
revet skal fra 1 ubehandlet citron
1 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
Pisk smør og flormelis sammen i en skål og pisk 8-10 min. til blandingen er lys og cremet. Tilsæt sigtet mel og bagepulver og rør det i sammen med hakkede mandler, mandelmel, citronskal og mandelaroma. Dæk dejen med film og stil den i køleskabet mindst 30 min.
Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.
Skær dejen i mindre stykker og tril små måner på tykkelse med en lillefinger. Læg mandelmånerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
2
Pynt
3 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje eller 3 spsk. flormelis
Bag mandelmånerne i 10-12 minutter. de gyldenbrune. Afkøl mandelmånerne på en bagerist og drys dem med vaniljesukker eller flormelis inden de lægges i en kagedåse.
Bagetid
10 minutter
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter