Flag

Svampet gulerodskage med mascarponemousse

8 - 10 portioner
Middelsvær
240 minutter
Denne luksus gulerodskage er svampet og lækker, med pynt af store chokoladeperler og en let mousse lavet med mascarponeost støbt i forskellige former.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
silikoneform, halvkugleformet
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm

Ingredienser

Mascarponemousse
1 bladDr. Oetker Husblas
250 gmascarpone
3 spsk.flormelis
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
2 ½ dlpiskefløde
spiselige dekorationsperler
Gulerodskage
2æg str. M/L
125 gbrun farin
50 gsukker
1 ½ dlsmagsneutral olie
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
125 ghvedemel
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
175 grevet gulerod
25 gpekannødder hakket

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Brunt Bagepulver
1

Mascarponemousse

1 bladDr. Oetker Husblas
250 gmascarpone
3 spsk.flormelis
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
2 ½ dlpiskefløde

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Kom mascarpone i en skål, tilsæt flormelis og rør det hele grundigt sammen. Tilsæt vaniljepasta og rør massen sammen.

Lun ½ dl fløde let, knug husblassen for vand og opløs den i den lune fløde. Rør rundt indtil husblassen er helt opløst. Rør blandingen i mascarponemassen. 

Hæld de resterende 2 dl fløde op i en skål og pisk det til en let flødeskum. Vend det forsigtigt i mascarponemassen. Kom moussen i en sprøjtepose, hvori der klippes et lille hul og fyld moussen i silikoneformene. Skrab overfladen med en spartel så den er glat. Stil moussen i fryseren indtil den er helt frossen, da den så er nemmest at få ud af formen, gerne natten over.

2

Gulerodskage

2æg str. M/L
125 gbrun farin
50 gsukker
1 ½ dlsmagsneutral olie
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
125 ghvedemel
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
175 grevet gulerod
25 gpekannødder hakket

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

Pisk æg, brun farin, sukker, olie og vaniljepasta sammen i en skål.

Bland, i en anden skål, mel og bagepulver. Sigt melblandingen i æggemassen. Tilsæt de revne gulerødder, og rør det hele godt sammen. Hæld dejen i en smurt springform (ø 20 cm) gerne med bagepapir i bunden. Drys dejen med hakkede pekannødder. Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle af i formen.

Bagetid: about 45 Minutes

3

Pynt

Tag mascarponemousse-bomberne ud af fryseren og befri dem fra formen. Pynt den afkølede gulerodskage med moussebomberne og spiselige dekorationsperler, og lad moussen tø op på kagen inden servering. 


Tip

Mascarponemoussen kan laves i forskellige former og størrelser.