Veganske pebernødder
ca. 120 stk.
Nem
50 minutter
Vores veganske version af den klassiske julesmåkage
Lav hurtigt og nemt sprøde, veganske pebernødder. Denne lækre julesmåkage med pebernøddekrydderi gør så hele huset kommer til at dufte af jul. Pebernødder er og bliver en af julens bedste småkager.
Ingredienser
Forberedelse
Pebernøddedej
225 g
hvedemel
75 g
sukker
50 g
brun farin
125 g
koldt vegansk smørblok-alternativ fx Naturli
2 - 3 spsk.
soya piskefløde eller anden flødeerstatning
I alt :
50 minutter
Forb. :
40 minutter
Bagning:
8 minutter
1
Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
2
Pebernøddedej
225 ghvedemel
1 brevDr. Oetker Pebernøddekrydderi
75 gsukker
50 gbrun farin
125 gkoldt vegansk smørblok-alternativ fx Naturli
2 - 3 spsk.soya piskefløde eller anden fløderstatning
Sigt hvedemel og Pebernøddekrydderi i en skål, tilsæt sukker og brun farin. Tilsæt vegansk smør og smuldr det i dejen. Saml dejen med soyafløde. Dejen skal være blød og smidig, men ikke for klistret, så tilsæt kun alt fløden, hvis nødvendigt.
Del dejen i fire lige store dele og tril dem til lange pølser med en tykkelse på ca. 1 cm. Skær pølserne i små stykker med en længde på ca. 1,5 cm og tril dem til små pebernødder. Fordel pebernødderne på bageplader med bagepapir, sørg for at der er lidt afstand imellem hver pebernød.
Bag pebernødderne i 8-10 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Bagetid
8 minutter
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter