Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Æbletærte med marcipancreme

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En klassisk æbletærte med den skønneste mandel-marcipancreme. Lækker hele året rundt - nyd den lun med flødeskum eller creme fraiche rørt med vanilje.

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Æbletærte med marcipancreme

Redskaber:

tærteform; ø 22 cm
kagerulle

Mørdej:

1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
150 g flormelis
400 g hvedemel
300 g koldt smør i tern
4 æggeblommer str. M/L

Æble og marcipanfyld:

1 pose Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk
100 g revet marcipan
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
2 syrlige æbler , i skiver
2 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland mandelmel, sigtet flormelis og hvedemel sammen i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen er som rasp. Tilsæt æggeblommer og saml dejen hurtigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 min.

Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.

Rul halvdelen af dejen ud i en cirkel på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 4 mm og læg den over i en smurt tærteform. Tryk forsigtigt siderne fast og kør kagerullen henover formen, så den overskydende dej fjernes eller skær dejen af med en lille kniv. Prik med en gaffel i bund og sider. Bag tærtebunden midt i ovnen i 12-15 min. til den er let gylden. Afkøl tærtebunden helt i formen

2

Æble og marcipanfyld

Bland brevets indhold med 1 dl af mælken og pisk det til en jævning. Varm resten af mælken i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes jævningen under kraftig omrøring, og koges i 1 minut til cremen tykner.



Rør revet marcipan og mandelmel i cremen med en ske, fordel marcipancremen på bunden. Læg de skiveskårene æbler ovenpå. Drys med sukker. 

3

Tærtelåg

Rul resten af dejen ud til en tykkelse på ca. 4 mm og skær 10 strimler  med en bredde på ca. 2 ½ cm. Lav et fletlåg på toppen af tærten, som vist på billedet og skær den overskydende dej væk. Rul en pølse af den overskydende dej, læg den rundt i kanten og tryk den flad med en gaffel hele vejen rundt.



Bag tærten midt i ovnen i 35-40 min. Hvis mørdejen er ved at blive for mørk, så læg et stykke bagepapir elle sølvpapir over. Afkøl tærten lidt i formen og servér den lun – eventuelt med flødeskum eller creme fraiche tilsat vaniljesukker eller vaniljepasta.

Næringsindhold til opskriften Æbletærte med marcipancreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2198kJ
525kcal
1637kJ
391kcal
Fedt 31.63g 23.61g
Kulhydrat 51.98g 38.79g
Protein 7.38g 5.51g