Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Æbletærte med marcipancreme

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En klassisk æbletærte med den skønneste mandel-marcipancreme. Lækker hele året rundt - nyd den lun med flødeskum eller creme fraiche rørt med vanilje.

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Æbletærte med marcipancreme

Redskaber:

tærteform; ø 22 cm
kagerulle

Mørdej:

1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
150 g flormelis
400 g hvedemel
300 g koldt smør i tern
4 æggeblommer str. M/L

Æble og marcipanfyld:

1 pose Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk
100 g revet marcipan
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
2 syrlige æbler , i skiver
2 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland mandelmel, sigtet flormelis og hvedemel sammen i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen er som rasp. Tilsæt æggeblommer og saml dejen hurtigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 min.

Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.

Rul halvdelen af dejen ud i en cirkel på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 4 mm og læg den over i en smurt tærteform. Tryk forsigtigt siderne fast og kør kagerullen henover formen, så den overskydende dej fjernes eller skær dejen af med en lille kniv. Prik med en gaffel i bund og sider. Bag tærtebunden midt i ovnen i 12-15 min. til den er let gylden. Afkøl tærtebunden helt i formen

2

Æble og marcipanfyld

Bland brevets indhold med 1 dl af mælken og pisk det til en jævning. Varm resten af mælken i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes jævningen under kraftig omrøring, og koges i 1 minut til cremen tykner.



Rør revet marcipan og mandelmel i cremen med en ske, fordel marcipancremen på bunden. Læg de skiveskårene æbler ovenpå. Drys med sukker. 

3

Tærtelåg

Rul resten af dejen ud til en tykkelse på ca. 4 mm og skær 10 strimler  med en bredde på ca. 2 ½ cm. Lav et fletlåg på toppen af tærten, som vist på billedet og skær den overskydende dej væk. Rul en pølse af den overskydende dej, læg den rundt i kanten og tryk den flad med en gaffel hele vejen rundt.



Bag tærten midt i ovnen i 35-40 min. Hvis mørdejen er ved at blive for mørk, så læg et stykke bagepapir elle sølvpapir over. Afkøl tærten lidt i formen og servér den lun – eventuelt med flødeskum eller creme fraiche tilsat vaniljesukker eller vaniljepasta.

Næringsindhold til opskriften Æbletærte med marcipancreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2194 kJ
524 kcal
1637 kJ
391 kcal
Fedt 31.63 g 23.61 g
Kulhydrat 51.99 g 38.80 g
Protein 7.38 g 5.51 g