Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Blåbær-brombær-tærte

Hjemmebag, der vækker glæde.

10 - 12 portioner

for let øvede 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Blåbær-brombær-tærte

Tærteform; ø 22 cm:

Mørdej:

145 g hvedemel
50 g mandelmel
1 tsk. sukker
125 g koldt smør i tern
1 æg str. M/L
1 spsk. mælk
80 g hakket, mørk chokolade

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk
250 g friske blåbær
250 g friske brombær
1 l vand
2 spsk. sukker
2 blade Dr. Oetker Husblas

preparation

Tilberedning

1

Mørdej

Bland hvedemel, mandelmel og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen til konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med æg og mælk. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.

2

Tænd ovnen på 175°C traditionel varme.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en smurt tærteform. Bag tærtebunden nederst i ovnen i 15-20 minutter til den er let gylden. Drys straks den bagte bund med hakket chokolade og smør det ud i et jævnt lag. Afkøl den smurte tærtebund på en bagerist.

3

Fyld

Rør indholdet af et brev Økologisk Kagecreme sammen med 1 dl af mælken. Hæld den resterende mælk i en gryde og varm det op. 
Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver under omrøring. 
Cremen koges i 1 min. Tag gryden af varmen og lad cremen køle af.
Efter en kort omrøring fordeles kagecremen på den afkølede tærtebund og pyntes med blåbær og brombær.

Sukker og vand koges sammen og afkøles. Når massen er lunken, tilsættes husblas. Blandingen pensles på den kolde tærte, som sættes i køleskab.

Tærten serveres kold og kan serveres med cremefraiche rørt med vaniljesukker.

Tips og tricks

Man kan med fordel dække tærtebund og væg med et stykke sølvpapir og fylde formen med tørret ris, linser eller lign. Dette gør at kanten på tærten står pænere og ikke falder sammen når, den er bagt. Fjern sølvparpiret og gem risene til næste gang.

Næringsindhold til opskriften Blåbær-brombær-tærte

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1130kJ
270kcal
574kJ
137kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g