Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Blåbær-brombær-tærte

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En klassisk frugttærte med et lag af chokolade. Blåbær-brombær tærten passer til enhver festlig lejlighed.

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Blåbær-brombær-tærte

Redskaber:

tærteform; ø 22 cm
kagerulle
bagepensel

Mørdej:

145 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
1 tsk. sukker
125 g koldt smør i tern
1 æg str. M/L
1 spsk. letmælk
80 g hakket, mørk chokolade

Kagecreme:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
7 ½ dl letmælk

Bærtopping:

2 blade Dr. Oetker Husblas
2 spsk. sukker
1 dl vand
250 g friske brombær
250 g friske blåbær

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagecreme

Bland brevets indhold med 1 dl af mælken og pisk det til en jævning. Varm resten af mælken i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes jævningen under kraftig omrøring, og koges i 1 minut til cremen tykner. Kom cremen i køleskabet indtil den er helt kold, 3-4 timer.

2

Mørdej

Bland hvedemel, mandelmel og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen til konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med æg og mælk, tilsæt kun mælken, hvis dejen er lidt tør. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en smurt tærteform, pres dejen helt ud i formen. Prik hele bunden med en gaffel, dette er for at undgå at der kommer bobler i dejen imens den bage. Bag tærtebunden nederst i ovnen i 15-20 minutter til den er let gylden. Drys straks den bagte bund med finthakket chokolade og smør det ud i et jævnt lag. Afkøl derefter tærtebunden helt.

Bærtopping og samling af tærten

Pisk den kolde kagecreme igennem for at undgå klumper og fordel cremen på den afkølede tærtebund. Pynt tærten med blåbær og brombær.

Varm sukker og vand op indtil sukkeret er smeltet, lad det afkøle til det er lunkent. Imens væsken køler lægges husblassen i blød i koldt vand. Når væsken er lunken smeltes den opblødte husblas deri. 


Pensel geléen over tærten. Kom tærten i køleskabet indtil den skal serveres.

Tip

Server gerne tærten kold og med cremefraiche rørt med lidt Taylor & Colledge Vanilla Paste eller med vaniljesukker.

Når tærtebunden skal bages, kan man med fordel kommet et stykke bagepapir ovenpå dejen og derefter fylde tærteformen med tørret ris, bønner eller linser. Dette gør at kanten på tærten står pænere og ikke falder sammen imens den bages.

Næringsindhold til opskriften Blåbær-brombær-tærte

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1130 kJ
270 kcal
963 kJ
230 kcal
Fedt 15.33 g 13.11 g
Kulhydrat 28.57 g 24.42 g
Protein 4.45 g 3.81 g