Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Blåbær-brombær-tærte

Hjemmebag, der vækker glæde.

10 - 12 portioner

for let øvede 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Blåbær-brombær-tærte

Redskaber:

kagerulle
tærteform; ø 22 cm
bagepensel

Mørdej:

145 g hvedemel
50 g mandelmel
1 tsk. sukker
125 g koldt smør i tern
1 æg str. M/L
1 spsk. letmælk
80 g hakket, mørk chokolade

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
7,5 dl letmælk
250 g friske blåbær
250 g friske brombær
1 dl vand
2 spsk. sukker
2 blade Dr. Oetker Husblas

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland hvedemel, mandelmel og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen til konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med æg og mælk. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.

2

Tænd ovnen på 175°C traditionel varme.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en smurt tærteform, pres dejen helt ud i formen. Prik hele bunden med en gaffel, dette er for at undgå at der kommer bobler i dejen imens den bage. Bag tærtebunden nederst i ovnen i 15-20 minutter til den er let gylden. Drys straks den bagte bund med hakket chokolade og smør det ud i et jævnt lag. Afkøl derefter tærtebunden på en bagerist.

3

Fyld

Rør indholdet af et brev Økologisk Kagecreme sammen med 1 dl af mælken. Hæld den resterende mælk i en gryde og varm det op. Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver under omrøring. Cremen koges i 1 minut under kraftig omrøring. Tag gryden af varmen og lad cremen køle af.

Pisk den kolde creme igennem for at undgå klumper og fordel cremen på den afkølede tærtebund. Pynt tærten med blåbær og brombær.

Varm sukker og vand op indtil sukkeret er smeltet, lad det afkøle til det er lunkent. Imens væsken køler lægges husblassen i blød i koldt vand. Når væsken er lunken smeltes den opblødte husblas deri. Pensel geléen over tærten. Kom tærten i køleskabet indtil den skal serveres.

Tips og tricks

Server gerne tærten kold og med cremefraiche rørt med lidt Taylor & Colledge Vanilla Paste eller med vaniljesukker.

Når tærtebunden skal bages, kan man med fordel kommet et stykke bagepapir ovenpå dejen og derefter fylde tærteformen med tørret ris, bønner eller linser. Dette gør at kanten på tærten står pænere og ikke falder sammen imens den bages.

Næringsindhold til opskriften Blåbær-brombær-tærte

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1130kJ
270kcal
967kJ
231kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g