Chokolade lagkage med banan

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne opskrift på chokoladelagkage med banan kan bages igen og igen - den går aldrig af mode!

10 - 14 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokolade lagkage med banan

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Kakaolagkagebund:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 spsk. vand
150 g hvedemel
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
5 dl sødmælk
2 - 3 bananer
75 g Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark , eller hakket mørk chokolade

Pynt:

200 g flormelis
2 - 3 spsk. kogende vand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
2 ½ dl piskefløde
Dr. Oetker Super Hero

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

1

Kakaolagkagebund

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Tilsæt vandet og pisk godt. 


Bland i en anden skål mel, kakao og hjortetaksalt/bagepulver og sigt det derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden. Bag bunden i 25-30 minutter. Lad bunden køle på en bagerist.



Flæk bunden i tre. Marker med en kniv to riller hele vejen i siden på bunden, hvor den skal deles. Tag et langt stykke kraftig sytråd/kinesertråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden så tråden skærer bunden igennem.

2

Fyld

Bland indholdet af et brev kagecreme med mælk. Pisk blandingen med en håndmixer i 1 minut og stil cremen i køleskabet i 20 minutter. 

Skær bananen i skiver. Tag cremen ud af køleskabet og rør den kort igennem.

Læg den nederste lagkagebund på et fad, fordel halvdelen af bananerne på bunden og smør derefter halvdelen af kagecremen på. Drys halvdelen af Chocolate Chips ovenpå kagecremen. Læg herefter den midterste bund på og gentag med det resterende fyld. Læg den sidste bund på som top. Lad gerne kagen trække et par timer på køl før servering.

3

Pynt

Pynt lagkagen lige inden servering. Sigt flormelis i en skål og tilsæt kogende vand og rør til en ensartet glasur. Tag ¼ af glasuren fra og bland den med Concentrated Blue Colour. Smør den hvide glasur på toppen af kagen og pynt straks med blåt krymmel fra Super Hero krymmelmix.




Kom den blå glasur i en frysepose eller sprøjtepose og klip et meget lille hul. Brug den blå glasur til at skrive på kagen. 


Pisk fløden til skum og smør den på kanten af kagen, eller kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt flødeskum rundt langs kanten.

Tips

Læg gerne din lagkage sammen dagen inden den skal serveres, men husk at pynt og flødeskum er bedst at pynte med kort inden servering.


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Chokolade lagkage med banan

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1599 kJ
382 kcal
1160 kJ
277 kcal
Fedt 13.16 g 9.53 g
Kulhydrat 60.31 g 43.70 g
Protein 5.78 g 4.19 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: