Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Chokolade lagkage med banan

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne opskrift på chokoladelagkage med banan kan bages igen og igen - den går aldrig af mode!

10 - 14 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokolade lagkage med banan

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Kakaolagkagebund:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 spsk. vand
150 g hvedemel
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
5 dl sødmælk
2 - 3 bananer
75 g Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark , eller hakket mørk chokolade

Pynt:

200 g flormelis
2 - 3 spsk. kogende vand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
2 ½ dl piskefløde
Dr. Oetker Super Hero

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

1

Kakaolagkagebund

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Tilsæt vandet og pisk godt. 


Bland i en anden skål mel, kakao og hjortetaksalt/bagepulver og sigt det derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden. Bag bunden i 25-30 minutter. Lad bunden køle på en bagerist.



Flæk bunden i tre. Marker med en kniv to riller hele vejen i siden på bunden, hvor den skal deles. Tag et langt stykke kraftig sytråd/kinesertråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden så tråden skærer bunden igennem.

2

Fyld

Bland indholdet af et brev kagecreme med mælk. Pisk blandingen med en håndmixer i 1 minut og stil cremen i køleskabet i 20 minutter. 

Skær bananen i skiver. Tag cremen ud af køleskabet og rør den kort igennem.

Læg den nederste lagkagebund på et fad, fordel halvdelen af bananerne på bunden og smør derefter halvdelen af kagecremen på. Drys halvdelen af Chocolate Chips ovenpå kagecremen. Læg herefter den midterste bund på og gentag med det resterende fyld. Læg den sidste bund på som top. Lad gerne kagen trække et par timer på køl før servering.

3

Pynt

Pynt lagkagen lige inden servering. Sigt flormelis i en skål og tilsæt kogende vand og rør til en ensartet glasur. Tag ¼ af glasuren fra og bland den med Concentrated Blue Colour. Smør den hvide glasur på toppen af kagen og pynt straks med blåt krymmel fra Super Hero krymmelmix.




Kom den blå glasur i en frysepose eller sprøjtepose og klip et meget lille hul. Brug den blå glasur til at skrive på kagen. 


Pisk fløden til skum og smør den på kanten af kagen, eller kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt flødeskum rundt langs kanten.

Tips

Læg gerne din lagkage sammen dagen inden den skal serveres, men husk at pynt og flødeskum er bedst at pynte med kort inden servering.


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Chokolade lagkage med banan

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1599 kJ
382 kcal
1160 kJ
277 kcal
Fedt 13.16 g 9.53 g
Kulhydrat 60.31 g 43.70 g
Protein 5.78 g 4.19 g