Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Chokolade lagkage med banan

Denne opskrift på chokoladelagkage med banan kan bages igen og igen - den går aldrig af mode!

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokolade lagkage med banan

Redskaber:

springform; ø 22 cm

Lagkagebund:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 spsk. vand
150 g hvedemel
2 spsk. kakao
0,5 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
5 dl mælk
2 bananer
75 g Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark

Pynt:

200 g flormelis
about 2 spsk. kogende vand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
2,5 dl piskefløde
Dr. Oetker Super Hero

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

2

Kagedej

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Tilsæt vandet og pisk godt. Vend sigtet mel, kakao og hjortetaksalt/bagepulver i æggemassen og fordel dejen i en smurt, meldrysset springform.

Bag bunden i 25-30 minutter. Lad bundene køle på en bagerist.

Flæk bunden i tre. Marker med en kniv to riller hele vejen i siden på bunden, hvor den skal deles. Tag et langt stykke kraftig sytråd/kinesertråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden så tråden skærer bunden igennem.

3

Fyld

Bland posens indhold med mælk. Pisk med en håndmixer i 1 minut til cremen er jævn. Stil cremen i køleskabet i 20 minutter og rør i kagecremen inden den bruges i kagen.

Læg lagkagen sammen med kagecreme, banan og Chocolate Chips.

4

Pynt

Rør glasur sammen af flormelis og kogende vand. Tag en smule glasur fra og farv den blå. Smør den hvide glasur på toppen, fyld farvet glasur i en sprøjtepose og skriv i den våde glasur. Pisk flødeskum stiv og dekorer kanten af lagkagen. Dekorer med blåt krymmel fra Dr. Oetker's Super Hero krymmelsortiment.

TIP

Kagen bør lægges sammen dagen før så bliver den bedst.

Næringsindhold til opskriften Chokolade lagkage med banan

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1357kJ
324kcal
1193kJ
285kcal
Fedt 11.26g 9.87g
Kulhydrat 50.96g 44.71g
Protein 4.90g 4.30g