Chokoladekage med bær og hvid chokolademousse

(0)
1 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne lækre chokoladelagkage har en dejlig smag af både mørk og hvid chokolade og er fyldt med dejlige friske bær. Perfekt til enhver festlig lejlighed!

10 - 12 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokoladekage med bær og hvid chokolademousse

Redskaber:

springform; ø 22 cm
håndmixer

Hvid chokoladecreme:

1 blad Dr. Oetker Husblas
½ l piskefløde
300 g hakket hvid chokolade
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Chokolade-lagkagebunde:

100 g smeltet smør
150 g mørk chokolade
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
4 æggeblommer str. M/L
2 æg str. M/L
125 g sukker
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
100 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g)
4 æggehvider str. M/L

Pynt:

500 - 750 g friske bær blandede
100 g mørk chokolade
1 spsk. smør

Tilberedning

Tilberedning

1

Hvid chokoladecreme

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Varm piskefløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen og rør finthakket hvid chokolade i. Rør til chokoladen er helt smeltet, tilsæt Naturlig Vaniljeekstrakt. Klem husblassen fri for vand og smelt den i den varme chokoladefløde.

Sæt chokoladefløden i køleskabet til næste dag, mindst 12 timer.

2

Chokolade-lagkagebunde

Tænd ovnen på 150 °C varmluft.


Smelt smør og hakket chokolade ved svag varme og rør kakaoen i, lad det køle let af.


Pisk æggeblommer, æg og sukker luftigt og skummende. Sigt mandelmel, hvedemel og bagepulver i. Tilsæt chocolate chips og det smeltede chokoladesmør og vend dejen sammen. 


Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Fordel dejen i 3 smurte og meldryssede springforme (ø 22 cm). Bag bundene i 14-16 minutter. Afkøl bundene på en bagerist. 


Alternativt kan bundene bages én ad gangen i én springform. Husk at lade bunden køle af, inden du tager den ud af springformen.

Bagetid: 14 - 16 minutter

3

Pynt

Pisk chokoladecremen let og luftig, pisk ikke for meget, da cremen så kan bliver for fast. 


Skyl bærrene og skær de større bær i mundrette stykker.

Smør en bund med 1/2 af cremen og kom 1/3 af bærrene på. Læg en bund ovenpå og kom creme og bær på. Top med den sidste bund. Sæt 1/3 af bærrene fra til pynt ovenpå kagen. 


Smelt hakket chokolade over vandbad, tilsæt smør og rør til smørret er smeltet og chokoladen er blank. Hæld den smeltede chokolade udover toppen af kagen og lad den løbe en anelse ned af siden. Pynt med de resterende bær.

Tips

Kagen passer til festlige lejligheder som fødselsdag, bryllup, konfirmation og studenterfest. Har du ikke tid til selv at lave cremen, kan du bruge Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste.

Læs også vores tips til chokoladekage, hvor vi blandt andet fortæller, hvad du skal gøre for at få en svampet eller luftig chokoladekage.

Næringsindhold til opskriften Chokoladekage med bær og hvid chokolademousse

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3123 kJ
746 kcal
1348 kJ
322 kcal
Fedt 50.49 g 21.76 g
Kulhydrat 58.55 g 25.24 g
Protein 10.59 g 4.56 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: