Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Chokoladekage med friske bær

Dette er en nem opskrift på en chokoladekage, der smager himmelsk.

12 - 16 portioner

nem 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokoladekage med friske bær

Redskaber:

springform; ø 24 cm
håndmixer

Kagedej:

200 g hvedemel
1,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Natron
1 tsk. salt
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 g smeltet smør
300 g muscovadosukker eller brun farin
3 æg str. M/L
125 g Dr. Oetker Baking Cocoa
2,5 dl vand
1 dl mælk
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma

Chokoladecreme:

200 g mørk chokolade
300 g blødt smør
170 g flormelis (sigtet)
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
1 knsp. salt (fint)

Pynt:

2 bakker friske ribs , kan udskiftes med andre typer bær

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

Smør en springform (ø 24 cm) med smør.

1

Kagedej

Bland mel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk smør og sukker sammen i en anden skål. Rør æggene i massen ét ad gangen. Tilsæt melblandingen skiftevis med mælken og rør til dejen er jævn.

Bland vand og kakaopulver i en gryde og varm det op under omrøring indtil blandingen er glat og jævn. Hæld den derrefter i dejen lidt ad gangen under omrøring.

Hæld dejen i formen og bag i 40-50 min. til den er akkurat gennembagt og en tandstik kommer ren ud. Afkøl kagen på en bagerist

2

Chokoladecreme

Chokoladen hakkes groft, smeltes over vandbad og køles helt af. 
Pisk smør, flormelis, salt og vaniljearoma sammen til blandingen er cremet og hvid. Pisk videre ved lav hastighed mens den helt afkølede chokolade tilsættes i en stråle. Pisk indtil cremen har en skinnende og glat konsistens. 

3

Samling

Flæk kagen i to eller tre bunde og læg et tyndt lag chokoladecreme imellem hvert lag. Fordel resten af cremen ud over hele kagen og pynt med ribs eller andre bær.

Tips

Erstat ribs med andre friske frugter eller bær.

Søger du mere inspiration til chokoladekager? Så læs vores side med gode tips til chokoladekager og bliv inspireret!

Næringsindhold til opskriften Chokoladekage med friske bær

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2299kJ
549kcal
1583kJ
378kcal
Fedt 34.43g 23.75g
Kulhydrat 52.05g 35.90g
Protein 6.22g 4.29g