Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Én dej tre forskellige slags småkager

Kan du heller aldrig vælge hvilken smag du helst vil have? Her laver du bare én dej, men får tre forskellige slags småkager.

40 - 50 stk.

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Én dej tre forskellige slags småkager

Vaniljesmåkager:

300 g hvedemel
100 g flormelis , sigtet
1 knsp. salt
150 g blødt smør
1 æg
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Tranebær og appelsin småkager:

15 g tranebær , tørrede
Revet skal fra ½ ubehandlet appelsin

Chokolade og mandel småkager:

40 g Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark
20 g Dr. Oetker Mandelsplitter

Tilberedning

Tilberedning

1

Vaniljesmåkager

Bland mel, flormelis og salt i en skål. Tilsæt smør, æg og vaniljepasta. Ælt dejen med en håndmixer med dejkroge, indtil dejen er samlet. Alternativt kan dejen samles med hænderne. Del dejen i tre ligestore dele.

Tranebær og appelsin småkager

Hak tranebærerne groft. Ælt tranebær og appelsinskal ind i den ene af dejene.

Chokolade og mandel småkager

Ælt chocolate chips og mandelsplitter ind i en anden af dejklumperne.

2

Rul alle tre deje til en tyk pølse. Placer hver dej på et stykke plastfilm, kom filmen om dejen og stram til i enderne. Stram enderne ind og rul dejen samtidig, på den måde fås en dejpølse der er ensartet rund. Dette gøres for alle tre deje. Kom rullerne i køleskabet i ca. 2 timer.

3

Tænd ovnen på 150 °C varmluft eller 175 °C traditionel ovn.

Skær al dejen i skiver med en tykkelse på ca. 0,5 cm. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i 10-15 minutter. Lad småkagerne køle af på en bagerist.

Tip

Du kan også vælge at fryse dejrullerne, så de ligger klar til at blive bagt en dag hvor småkagetrængen melder sig. Rullerne kan holde sig mindst 1 måned i fryseren.

Næringsindhold til opskriften Én dej tre forskellige slags småkager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 268kJ
64kcal
1771kJ
423kcal
Fedt 3.34g 22.24g
Kulhydrat 7.38g 49.18g
Protein 0.95g 6.31g