Flag

Florentinere med chokoladesmørcreme

about 15 stk.
Nem
85 minutter
Sprøde florentinere lavet af mandelflager og hasselnøddeflager. Lagt sammen to og to med fyld af en nem og cremet smørcreme.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
Dr. Oetker Prikkede Cupcakeform
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 8 mm

Ingredienser

Florentiner med hasselnødder og mandler
75 gsmør
75 gsukker
20 ghvedemel
1 ½ spsk.piskefløde
1 spsk.lys sirup
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1 knsp.fint salt
1 poseDr. Oetker Mandelflager
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager
Chokoladesmørcreme
1 poseDr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
125 gblødt smør

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Mandelflager
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager
Picture - Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting

Om opskriften

Kender du florentiner? Det er måske en lidt old school kage, men vi synes den er lækker! Sprøde karameliserede nøddekager lagt sammen med smørcreme. De helt originale florentiner er lagt sammen med en vaniljesmørcreme og halvt dyppet i chokolade, men vi har valgt at droppe chokoladetempereringen og lavet en nemmere version, hvor de istedet er lagt sammen med en chokoladesmørcreme. Enkelt og lækkert!

1

Florentiner med hasselnødder og mandler

75 gsmør
75 gsukker
20 ghvedemel
1 ½ spsk.piskefløde
1 spsk.lys sirup
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1 knsp.fint salt
1 poseDr. Oetker Mandelflager
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

Kom smør, sukker, hvedemel, piskefløde, sirup, Vanilla Paste og salt i en gryde. Bring langsomt blandingen op til kogepunktet under omrøring. Tilsæt Mandelflager og Hasselnøddeflager og tag gryden af varmen. 
 
Kom 8-10 g dej i hver sin cupcakeform, sæt dem på en bageplade.
 
Bag kagerne i ca. 10 min. til de er mørkegyldne, roter evt. bagepladerne undervejs.
 
Lad florentinerne køle helt af og befri dem derefter fra cupcakeformene, hvis kagerne ikke er helt kolde vil de klistre til formene.

Bagetid: about 10 Minutes

2

Chokoladesmørcreme

1 poseDr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
125 gblødt smør

Kom stuetempereret smør og indholdet fra en pose Choco Dream Icing & Frosting i en stor skål og pisk med en håndmixer i 4 min. til blandingen er let og luftig.
 
Kom smørcremen i en sprøjtepose med en lukket stjernetyl (ø 8 mm). Sprøjt smørcreme på bagsiden af halvdelen af kagerne, top med de resterende kager.


Tips

Kagerne kan laves flere dage i forvejen og opbevares i en lufttæt dåse. Når kagerne er lagt sammen med smørcreme kan de holde sig 3-4 dage i køleskabet.


Hvis du vil lave den helt klassiske florentin kan du lave en smørcreme med Base for Buttercream (følg tilberednings-vejledningen på pakken) og dyppe kagerne halvt i tempereret chokolade.