Flag

Glutenfri rabarbertærte

10 - 12 portioner
Middelsvær
90 minutter
Denne rabarbertærte er en sommerklassiker, men bagt helt uden gluten. Den er fyldt med friske, syrlige rabarber og creme, og pyntet med et fint gitterlåg.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
tærteform med løs bund; ø 22 cm

Ingredienser

Mørdej
4 dlglutenfri havremel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk.Xanthan Gum
150 gsmør
1æg str. M/L
Fyld
1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
5 dlletmælk
2 spsk.kanelsukker
250 - 300 grabarber - renset og skåret i mindre stykker
Pynt
æg til pensling
kanelsukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
1

Mørdej

4 dlglutenfri havremel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk.Xanthan Gum
150 gsmør
1æg str. M/L

Bland havremel, bagepulver og Xanthan Gum sammen (Xanthan Gum benyttes for at undgå at tærtedejen smuldrer. Xanthan Gum kan købes i helsekostbutikker eller online) 

Smuldr smørret ud i melet og tilsæt derefter æg og ælt dejen sammen. Tryk dejen flad og kom den i en frysepose og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.

2

Bagefast creme med kanel

1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
5 dlletmælk
2 spsk.kanelsukker
250 - 300 grabarber - renset og skåret i mindre stykker

Bland indholdet af en pose Bagestabil Kagecreme med mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Rør kanelsukker i cremen. Sæt cremen på køl i mindst 20 minutter. 

Imens kagecremen står på køl skæres rabarber i mindre stykker og mørdejen udrulles.

3

Samling og bagning

æg til pensling
kanelsukker

Tænd ovnen på 200 ºC traditionel varme.

Rul mørdejen ud på bagepapir til en tykkelse på 2-3 mm. Brug bagepapiret til at løfte dejen over i en smurt tærteform (ø 22 cm), fjern bagepapiret og tryk dejen godt op ad kanterne på formen. Skær den overskydende dej fra og kom den på køl.

Rør cremen kort igennem og fordel den derefter over tærtebunden, kom rabarber-stykkerne over cremen.

Tag dejresterne fra køleskabet og rul dem ud med en tykkelse på 2-3 mm. Skær tynde strimler af dejen. Flet et låg af dejstrimlerne ovenpå tærten. Skær overskydende dej væk.  

Pisk æg let sammen med en gaffel og pensel gitterlåget med æg, drys til sidst med kanelsukker.

Bag rabarbertærten i bunden af ovnen i ca. 30 minutter. 

Bagetid: 30 Minutes


Tips

Du kan være kreativ med hvordan du laver dit låg, brug din fantasi til at lave et flot gitterværk, se evt. Liv Martines opskrift på Pumpkin Pie for inspiration.

Server gerne tærten med lidt flødeskum eller cremefraiche rørt med lidt vaniljepasta.