Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Glutenfri rabarbertærte

Denne rabarbertærte er en sommerklassiker, men bagt helt uden gluten. Den er fyldt med friske, syrlige rabarber og creme, og pyntet med et fint gitterlåg.

about 10 portioner

for let øvede 60 Minutter Glutenfri Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Glutenfri rabarbertærte

Redskaber:

tærteform med løs bund; ø 24 cm

Mørdej:

4 dl glutenfri havremel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
0,5 tsk. Xanthan Gum
150 g blødt smør
1 æg str. M/L

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk
2 spsk. Dr. Oetker Kanelsukker
250 g rabarber , renset og skåret i mindre stykker

Pynt:

1 æg
Dr. Oetker Kanelsukker

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 ºC traditionel varme.

1

Mørdej

Bland det glutenfri mel, bagepulver og Xanthan Gum sammen. Xanthan Gum benyttes for at undgå at tærtedejen smuldrer. Hvis ikke det kan findes i egen butik, kan det købes på bagetid.dk.

Tilsæt smør og æg og rul dejen flad. Kom dejen i en frysepose og lad den stå i køleskabet i 30 minutter.

2

Bagefast creme

Bland brevet med Økologisk Kagecreme sammen med 1 dl mælk og pisk rør det til en jævning. Varm resten af mælken i en kasserolle, når mælken koger tilsættes jævningen under kraftig omrøring, og koges i 1 minut til den tykner. Smag kagecremen til med kanelsukker og lad den stå på køkkenbordet imens mørdejen udrulles. 

3

Samling og pynt

Rul dejen ud på bagepapir til en rund plade (ca. ø 23 cm, tykkelse 2-3 mm). Løft dejen med bagepapiret ned i tærteformen og tryk den godt op ad kanterne. Kom den overskydende dej hurtigt på køl.

Spred den afkølede kanel-kagecreme og rabarberstykkerne ud over tærtebunden.

Brug den resterende dej til at lave et låg henover kagen. Brug din fantasi til at lave et flot gitterværk, se evt. Liv Martines opskrift på Pumpkin Pie for inspiration. Smør overfladen med æg og drys til sidst med kanelsukker.

Bag rabarbertærten i bunden af ovnen i ca. 30 minutter

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.