Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Glutenfri rabarbertærte

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne rabarbertærte er en sommerklassiker, men bagt helt uden gluten. Den er fyldt med friske, syrlige rabarber og creme, og pyntet med et fint gitterlåg.

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Glutenfri rabarbertærte

Redskaber:

tærteform med løs bund; ø 24 cm

Mørdej:

4 dl glutenfri havremel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk. Xanthan Gum
150 g blødt smør
1 æg str. M/L

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk
2 spsk. Dr. Oetker Kanelsukker
250 g rabarber , renset og skåret i mindre stykker

Pynt:

1 æg
Dr. Oetker Kanelsukker

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 ºC traditionel varme.

1

Mørdej

Bland havremel, bagepulver og Xanthan Gum sammen. Xanthan Gum benyttes for at undgå at tærtedejen smuldrer. Xanthan Gum kan købes i helsekostbutikker eller på bagetid.dk. Smulder smørret ud i melet og tilsæt derefter æg og ælt dejen sammen. Tryk dejen flad og kom den i en frysepose og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.

2

Bagefast creme med kanel

Bland brevets indhold med 1 dl af mælken og pisk det til en jævning. Varm resten af mælken i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes jævningen under kraftig omrøring, og koges i 1 minut til cremen tykner. Rør kanelsukker i cremen. Stil cremen til side på køkkenbordet imens mørdejen udrulles. 

3

Samling og pynt

Rul mørdejen ud på bagepapir til en rund plade (ca. ø 23 cm, tykkelse 2-3 mm). Løft dejen med bagepapiret ned i tærteformen og tryk den godt op ad kanterne. Kom den overskydende dej hurtigt på køl.

Fordel kagecreme ud over tærtebunden, kom rabarber-stykkerne over cremen.

Rul den resterende dej ud med en tykkelse på 2-3 mm og skær tynde strimler af dejen. Flet et låg af dejstrimlerne ovenpå tærten. Skær overskydende dej væk.  Pisk ægget let sammen med en gaffel og pensel gitterlåget med æg, drys til sidst med kanelsukker.

Bag rabarbertærten i bunden af ovnen i ca. 30 minutter. 

Tip

Du kan være kreativ med hvordan du laver dit låg, brug din fantasi til at lave et flot gitterværk, se evt. Liv Martines opskrift på Pumpkin Pie for inspiration.


Server gerne tærten med lidt flødeskum eller cremefraiche rørt med lidt vaniljepasta.

Næringsindhold til opskriften Glutenfri rabarbertærte

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 959 kJ
229 kcal
1181 kJ
282 kcal
Fedt 13.80 g 17.04 g
Kulhydrat 21.48 g 26.52 g
Protein 4.32 g 5.34 g