Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Græskarkage med nøddecrumble

Udnyt efterårets overflod af græskar til at lave denne bradepandekage med varme krydderier og nødder på toppen. Brug grøntsagsrester til at undgå madspild

16 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Græskarkage med nøddecrumble

1 bradepande; 22 x 30 cm:

Hjemmelavet græskarpuré:

1 stk. butternut squash /græskar

Kagedejen:

300 g hvedemel
125 g brun farin
3 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Natron
4 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi
1 knsp. salt
0,5 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (25 g)
0,5 dl smagsneutral olie
2 dl letmælk
1 tsk. citronsaft
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
butternut græskarpuré - 150 g

Nøddecrumble:

50 g hvedemel
50 g brun farin
1 knsp. salt
1 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
0,5 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (25 g)
50 g smeltet smør

Tilberedning

Tilberedning

Forberedelse

Hvis du laver din egen græskarpuré, kan den sagtens laves dagen før, når du har noget andet i ovnen. Som alternativ kan man i visse specialbutikker købe færdig Amerikansk græskarpuré på dåse, gerne i forbindelse med Halloween.

Hjemmelavet græskarpuré

Tænd ovnen på 180 ºC traditionel ovn / 200 ºC varmluft.

Halvér græskarret og fjern kernerne med en stor ske. Læg de to halve med skærefladen nedad, på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i 40-50 min. Når græskarret er afkølet udhules det med en stor ske, og pureres med en gaffel.

Kagedejen

Tænd ovnen op 175 °C traditionel ovn.

Bland alle tørre ingredienser i en stor skål, og bland dem med et piskeris til alle klumper af hævemidler og krydderier er opløst.

Bland alle de våde ingredienser (inkl. græskarpuré) i en mindre skål.

Kom de våde ingredienser ned til de tørre, og vend dem hurtigt sammen med en dejskraber. Det er vigtigt at dejen kun lige samles, og ikke røres sej, da det vil gøre kagen kompakt.

Nøddecrumble

Bland alle ingredienser løst sammen, og fordel cumblen på overfladen af dejen.

Bagetid

Bag kagen i midten af ovnen i 30-35 min. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Kommer der våd dej eller krummer med op, så skal den have lidt mere.

TIP

Hvis du har græskarpuré til overs, så kan den fint fryses ned i portioner og bruges næste gang du bager kagen. Alternativt går den fremragende som tilbehør til aftensmaden.

Næringsindhold til opskriften Græskarkage med nøddecrumble

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 892kJ
213kcal
1788kJ
427kcal
Fedt 9.50g 19.00g
Kulhydrat 27.54g 55.09g
Protein 3.44g 6.88g