Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Græskarkage med nøddecrumble

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Udnyt efterårets overflod af græskar til at lave denne bradepandekage med varme krydderier og nødder på toppen. Brug grøntsagsrester til at undgå madspild

16 - 20 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Græskarkage med nøddecrumble

Redskaber:

Dr. Oetker dejskraber - stor
bradepande; 20 x 30 cm

Hjemmelavet græskarpuré:

1 butternut squash eller græskar

Kagedejen:

300 g hvedemel
125 g brun farin
3 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Natron
4 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi
1 knsp. salt
½ pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (25 g)
½ dl smagsneutral olie
2 dl letmælk
1 tsk. citronsaft
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
butternut græskarpuré - 150 g

Nøddecrumble:

50 g hvedemel
50 g brun farin
1 knsp. salt
1 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
½ pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (25 g)
50 g smeltet smør

Tilberedning

Tilberedning

Forberedelse

Hvis du laver din egen græskarpuré, kan den sagtens laves dagen før, når du har noget andet i ovnen. Som alternativ kan man i visse specialbutikker købe færdig Amerikansk græskarpuré på dåse, gerne i forbindelse med Halloween.

1

Hjemmelavet græskarpuré

Tænd ovnen på 180 ºC varmluft eller  200 ºC traditionel ovn.

Halvér græskarret og fjern kernerne med en stor ske. Læg de to halve med skærefladen nedad, på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i 40-50 minutter. Mærk efter med en gaffel eller lille kniv om græskaret er mørt. Lad det køle af. Tag græskarkøddet ud med en stor ske og mos det til en puré med en gaffel, eller blend det i en foodprocessor eller ligende. 

2

Kagedejen

Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.


Kom alle de tørre ingredienser i en stor skål, og bland dem med et piskeris til alle klumper af hævemidler og krydderier er opløst.



Bland alle de våde ingredienser (inkl. 150 g græskarpuré) i en mindre skål.


Kom de våde ingredienser ned til de tørre, og vend dem hurtigt sammen med en dejskraber. Det er vigtigt at dejen kun lige samles, og ikke røres sej, da det vil gøre kagen kompakt. Kom dejen i en smurt bradepande (ca. 20 x 30 cm), eller en bradepande foret med bagepapir.

3

Nøddecrumble

Bland alle ingredienser løst sammen, og fordel cumblen jævnt på toppen af dejen.


Bag kagen i midten af ovnen i 30-35 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle af i formen.

Tips

Hvis du har græskarpuré til overs, så kan den fint fryses ned i portioner og bruges næste gang du bager kagen. Alternativt går den fremragende som tilbehør til aftensmaden, bare smag den til med lidt salt og peber og evt. en klat smør.


Vil du vide mere om forskellige typer græskar og finde flere opskrifter og inspiration, så tag et kig på vores temaside om græskar.

Næringsindhold til opskriften Græskarkage med nøddecrumble

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 804kJ
192kcal
1788kJ
427kcal
Fedt 8.55g 19.00g
Kulhydrat 24.79g 55.09g
Protein 3.10g 6.88g