Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Græskarkage med nøddecrumble

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Udnyt efterårets overflod af græskar til at lave denne bradepandekage med varme krydderier og nødder på toppen. Brug grøntsagsrester til at undgå madspild

16 - 20 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Græskarkage med nøddecrumble

Redskaber:

Dr. Oetker dejskraber - stor
bradepande; 20 x 30 cm

Hjemmelavet græskarpuré:

1 butternut squash eller græskar

Kagedejen:

300 g hvedemel
125 g brun farin
3 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Natron
4 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi
1 knsp. salt
½ pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (25 g)
½ dl smagsneutral olie
2 dl letmælk
1 tsk. citronsaft
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
butternut græskarpuré - 150 g

Nøddecrumble:

50 g hvedemel
50 g brun farin
1 knsp. salt
1 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
½ pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (25 g)
50 g smeltet smør

Tilberedning

Tilberedning

Forberedelse

Hvis du laver din egen græskarpuré, kan den sagtens laves dagen før, når du har noget andet i ovnen. Som alternativ kan man i visse specialbutikker købe færdig Amerikansk græskarpuré på dåse, gerne i forbindelse med Halloween.

1

Hjemmelavet græskarpuré

Tænd ovnen på 180 ºC varmluft eller  200 ºC traditionel ovn.

Halvér græskarret og fjern kernerne med en stor ske. Læg de to halve med skærefladen nedad, på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i 40-50 minutter. Mærk efter med en gaffel eller lille kniv om græskaret er mørt. Lad det køle af. Tag græskarkøddet ud med en stor ske og mos det til en puré med en gaffel, eller blend det i en foodprocessor eller ligende. 

2

Kagedejen

Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.


Kom alle de tørre ingredienser i en stor skål, og bland dem med et piskeris til alle klumper af hævemidler og krydderier er opløst.



Bland alle de våde ingredienser (inkl. 150 g græskarpuré) i en mindre skål.


Kom de våde ingredienser ned til de tørre, og vend dem hurtigt sammen med en dejskraber. Det er vigtigt at dejen kun lige samles, og ikke røres sej, da det vil gøre kagen kompakt. Kom dejen i en smurt bradepande (ca. 20 x 30 cm), eller en bradepande foret med bagepapir.

3

Nøddecrumble

Bland alle ingredienser løst sammen, og fordel cumblen jævnt på toppen af dejen.


Bag kagen i midten af ovnen i 30-35 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle af i formen.

Tips

Hvis du har græskarpuré til overs, så kan den fint fryses ned i portioner og bruges næste gang du bager kagen. Alternativt går den fremragende som tilbehør til aftensmaden, bare smag den til med lidt salt og peber og evt. en klat smør.


Vil du vide mere om forskellige typer græskar og finde flere opskrifter og inspiration, så tag et kig på vores temaside om græskar.

Næringsindhold til opskriften Græskarkage med nøddecrumble

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 804 kJ
192 kcal
1788 kJ
427 kcal
Fedt 8.55 g 19.00 g
Kulhydrat 24.79 g 55.09 g
Protein 3.10 g 6.88 g