Gulerodskage med creamcheese frosting

(0)
4 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den klassiske kagefavorit, gulerodskagen, hvor den søde kagebund komplementeres af en luftig og cremet creamcheese frosting.

14 - 16 portioner

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Gulerodskage med creamcheese frosting

Redskaber:

håndmixer
sandkageform; 10 x 28 cm / 1 ½ liter

Gulerodskage:

4 æg str. M/L
100 g muscovadosukker
125 g lyst rørsukker
275 g hvedemel
2 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. Dr. Oetker Natron
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk. fint salt
350 g fintrevne gulerødder (ca. 5-6 stk.)
40 g kokosmel
saft af 1 appelsin
1 ½ spsk. smagsneutral olie (fx. rapsolie)
75 g Dr. Oetker Valnødder , hvis ønsket

Creamcheese frosting:

200 g flødeost , stuetempereret
5 spsk. blødt smør (ca. 70 g)
saft og revet skal fra 1 ubehandlet lime
150 g flormelis

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Gulerodskage

Pisk æg, muscovadosukker og rørsukker til det er lyst, tykt og luftigt, det tager ca. 4-5 minutter. 


Sigt hvedemel, krydderier, natron, bagepulver og salt sammen i en skål. Rør melblandingen sammen med æggemassen. Vend revne gulerødder, kokos, appelsinsaft, olie og evt. valnødder i dejen. Rør til dejen er ensartet og kom den i en smurt sandkageform.


Bag kagen midt i ovnen i 40-45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle lidt af i formen, hvorefter den vendes ud og køles helt af på en bagerist. 

2

Creamcheese frosting

Kom alle ingredienserne i en skål og pisk med en håndmixer til frostingen er hvid, cremet og luftig. Hvis den er meget blød, så kom den i køleskabet en times tid inden den smøres over kagen. 


Fordel cream cheese frosting over toppen af den afkølede kage. Pynt evt. med lidt fintrevet limeskal. 

Tips

Muscovadosukker kan erstattes med brun farin og lyst rørsukker kan erstattes med almindeligt sukker, det vil dog ændre smagen en lille smule.


Hvis du vil vide mere om frosting og smørcreme, så har vi samlet vores bedste tips og opskrifter på frosting.

Næringsindhold til opskriften Gulerodskage med creamcheese frosting

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1495 kJ
357 kcal
1206 kJ
288 kcal
Fedt 16.74 g 13.50 g
Kulhydrat 41.23 g 33.25 g
Protein 6.70 g 5.41 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: