Hindbærcurd

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lemoncurd er et klassisk tilbehør i England til scones, vi har lavet denne i en hindbær version. Perfekt på scones eller som fyld i kager.

ca. 250 ml

for let øvede 25 Minutter

Du kender måske lemoncurd, men her har vi lavet en opskrift på hindbærcurd og den er mindst lige så god som den klassiske lemoncurd. Hindbærcurd minder lidt om marmelade både idet den er baseret på bær og i hvordan man bruger den. Men modsat marmelade indeholder den også smør og æg og den er derfor ekstra cremet og fyldig i smagen. Kom den på scones eller boller til afternoon tea eller brug den som fyld i pandekager, lagkager og cupcakes. Frugtcurd kan laves både med og uden husblas, denne version er med husblas og er derfor også meget velegnet til brug i kager, da den ikke løber ud.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hindbærcurd

Redskaber:

si

Hindbærcurd:

1 blad Dr. Oetker Husblas
150 g hindbær , optøede hvis frosne
1 citron , ca. ½ dl saft
70 g rørsukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 æg str. M/L
50 g smør
Dr. Oetker Concentrated Red Colour , evt.

Tilberedning

Tilberedning

1

Hindbærcurd

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Kom hindbær og citronsaft op i en gryde, og bring det i kog. Kog til hindbærrene er møre. Hæld saften gennem en si. 


Kom hindbærsaft, sukker, Vanilla Paste og æg i en gryde og varm det op over middel varme, under konstant piskning. Pisk over varmen til massen begynder at tykne. Det tager 5-10 minutter, pas på ikke at bruge for høj varme, da der så er risiko for at ægget skiller.


Tag gryden af blusset, og kom smørret i. Rør det godt sammen, så smørret smelter ud i hindbærmassen. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den ned i hindbærcurden. Hvis der ønskes en stærk rød farve, så tilsæt lidt Concentrated Red Colour.


Hvis hindbærcurden skal bruges som fyld i kager så kom den i en skål, og sæt den på køl i en halv times tid, til den er helt kold. Rør den kort igennem, så den bliver glat og ensartet. Kom den i en sprøjtepose og fyld den i kagen.


Hvis hindbærcurden skal bruges som ”marmelade” til scones, boller, pandekager mv. så kom den i et rent og skoldet glas og kom den på køl. Brug den inden for 3-4 dage.

Tips

Hindbærcurden kan fryses. Lad den tø op i køleskabet natten over og rør den igennem inden brug.


Hindbærcurden er velegnet som fyld i kager, prøv vores opskrift på Flamingo cupcakes, hvor hindbærcurden er brugt som fyld i midten.

Næringsindhold til opskriften Hindbærcurd

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 17 kJ
4 kcal
737 kJ
176 kcal
Fedt 0.17 g 8.60 g
Kulhydrat 0.37 g 18.73 g
Protein 0.05 g 2.32 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: