Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Honning-marcipan trøfler

Prøv en lidt anderledes julekonfekt med disse trøfler med smag af marcipan og honning.

20 - 30 stk.

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Honning-marcipan trøfler

Redskaber:

håndmixer

Trøfler:

100 g marcipan
150 g blødt smør
200 g mørk chokolade
50 g honning
300 g lys chokolade

Tilberedning

Tilberedning

1

Honning-marcipan trøfler

Skær marcipanen i små tern og kom det i en skål, tilsæt smørret. Pisk med en håndmixer i ca. 5 minutter, indtil marcipanen og smørret er blandet til en ensartet og luftig masse.

2

Hak den mørke chokolade og smelt det i mikroovn eller over et vandbad. Kom chokolade og honning i marcipanmassen og pisk det let sammen. Hæld massen ud i en form på ca. 15 x 15 cm med bagepapir eller plastfilm. Kom den i køleskabet i ca. 20 minutter eller indtil den er fast nok til at skære ud i tern. 

3

Hak den lyse chokolade groft og kom det i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Varm chokoladen i 30 sekunder ad gangen og rør ind imellem. Fortsæt indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun chokoladen 10 sekunder ad gangen og rør den godt igennem imellem hver omgang. Chokoladen skal have en temperatur på 29-31 ºC, således at den når arbejdstemperaturen for tempereret lys chokolade, læs mere om chokoladetemperering og forskellige metoder her.

4

Tag marcipanmassen ud af køleskabet og skær den i tern på 2 × 2 cm. Dyp dem i den tempererede lyse chokolade, og kom dem derefter på køl i ca. 20 minutter indtil chokoladen har sat sig.

Tip

Trøflerne er også lækre med lidt vaniljepasta i!

Næringsindhold til opskriften Honning-marcipan trøfler

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 716kJ
171kcal
2244kJ
536kcal
Fedt 11.80g 36.89g
Kulhydrat 14.87g 46.46g
Protein 1.49g 4.65g