Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Jordbær-rabarbergrød

Glæd din familie eller venner med jordbær-rabarbergrød lavet enten på friske eller frosne bær.

about 8 portioner

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jordbær-rabarbergrød

Jordbær-rabarbergrød:

500 g rabarber (friske eller frosne)
500 g jordbær (friske eller frosne)
8 dl vand
300 - 400 g sukker alt efter smag
60 g Dr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød

Tilberedning

Tilberedning

1

Jordbær-rabarbergrød

Rens og snit jordbær og rabarber. Hæld dem op i en passende størrelse gryde sammen med sukker og 6 dl. vand. Kog op og lad koge i ca. 5 min. til rabarber og jordbær er møre.

Opløs jævningspulveret i 2 dl. vand. Tag gryden af varmen og rør jævningen stille og roligt i grøden, der med det samme begynder at tykne og få en flot appetitlig farve.

Tip

Rabarber indeholder oxalsyre, som kan give en ubehagelig ”tør” fornemmelse på tungen. Derfor er Dr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød tilsat non-oxal for at modvirke denne tørhedsfornemmelse.

Hvis du bruger frosne bær kan det være nødvendigt at reducere vandmængden fra 6 til 5 dl.

Næringsindhold til opskriften Jordbær-rabarbergrød

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 988kJ
236kcal
356kJ
85kcal
Fedt 0.44g 0.16g
Kulhydrat 51.30g 18.59g
Protein 1.07g 0.39g