Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Jordbær-rabarbergrød

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Glæd din familie eller venner med jordbær-rabarbergrød lavet enten på friske eller frosne bær.

ca. 8 portioner

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jordbær-rabarbergrød

Jordbær-rabarbergrød:

500 g rabarber (friske eller frosne)
500 g jordbær (friske eller frosne)
8 dl vand
300 - 400 g sukker alt efter smag
60 g Dr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød

Tilberedning

Tilberedning

1

Jordbær-rabarbergrød

Rens og snit jordbær og rabarber. Hæld dem op i en passende størrelse gryde sammen med sukker og 6 dl vand. Kog op og lad det derefter koge i ca. 5 minutter til rabarber og jordbær er møre.


Opløs Jævningspulver til rabarbergrød i 2 dl vand. 


Tag gryden af varmen og rør jævningen stille og roligt i grøden, der med det samme begynder at tykne. Sæt grøden til afkøling.

Tips

Rabarber indeholder oxalsyre, som kan give en ubehagelig ”tør” fornemmelse på tungen og skade tænderne. Derfor er Dr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød tilsat non-oxal for at modvirke denne tørhedsfornemmelse.


Hvis du bruger frosne bær kan det være nødvendigt at reducere vandmængden fra 6 til 5 dl.

Næringsindhold til opskriften Jordbær-rabarbergrød

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 992 kJ
237 kcal
360 kJ
86 kcal
Fedt 0.56 g 0.20 g
Kulhydrat 51.72 g 18.74 g
Protein 1.01 g 0.36 g