Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Jordbærsyltetøj med mindre sukker

(0)
5 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Klassisk jordbærsyltetøj, med kun halvt så meget sukker som original syltetøj. Smagen er den samme, men sukkeret er reduceret, så altså ikke helt sukkerfri

1 - 2 glas

nem 20 Minutter 90061 icon veganpng Vegansk without_eggs Uden æg iconlaktosefrei26x26png Laktosefri iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jordbærsyltetøj med mindre sukker

Jordbærsyltetøj med mindre sukker:

500 g jordbær - gerne nye danske
125 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
1 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Jordbærsyltetøj

Skyl og rens jordbærene, halvér gerne de største. Kom jordbær, 125 g sukker og Vanilla Paste i en gryde og bring det langsomt i kog. Lad det koge i 5 minutter eller til bærrene er møre.


Rør Geleringspulver til marmelade sammen med 1 spsk. sukker. Tag gryden af varmen og drys det i syltetøjet under omrøring. Rør godt, så der undgås klumper. Kom gryden tilbage på varmen og kog syltetøjet op under omrøring i ½-1 minut. Kom syltetøjet i rene glas. 


Afkøl syltetøjet, og opbevar den i køleskabet.

Tips

For at forlænge holdbarheden på syltetøjet er det en god idé at dyppe glas og låg i kogene vand inden syltetøjet kommes i glasset. Alternativt kan man komme lidt alkohol (fx vodka) i glasset, komme låg på og ryste glasset, alkoholen hældes derefter ud inden syltetøjet kommes i.

Man kan også lave f.eks. sukkerreduceret blåbærsyltetøj og hindbærsyltetøj ved at følge fremgangsmåden her i opskriften.

Find flere tips og tricks til din syltning på vores temaside Sylt med Oetker.

Næringsindhold til opskriften Jordbærsyltetøj med mindre sukker

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3236 kJ
773 kcal
498 kJ
119 kcal
Fedt 3.01 g 0.46 g
Kulhydrat 174.91 g 26.91 g
Protein 3.53 g 0.54 g