Skyl og rens jordbærene, halvér gerne de største. Bland geleringspulveret sammen med 1 spsk af sukkeret i en kop. Kom jordbær, det resterende sukker og Vanilla Paste i en gryde og bring det langsomt i kog. Lad det koge i 5 minutter eller til bærrene er møre.
Tag gryden af varmen og drys det i syltetøjet under omrøring. Rør godt, så der undgås klumper. Kom gryden tilbage på varmen og kog syltetøjet op under omrøring i ½-1 minut. Kom syltetøjet i rene glas.
Afkøl syltetøjet, og opbevar den i køleskabet.
For at forlænge holdbarheden på syltetøjet er det en god idé at dyppe glas og låg i kogene vand inden syltetøjet kommes i glasset. Alternativt kan man komme lidt alkohol (fx vodka) i glasset, komme låg på og ryste glasset, alkoholen hældes derefter ud inden syltetøjet kommes i.
Man kan også lave f.eks. sukkerreduceret blåbærsyltetøj og hindbærsyltetøj ved at følge fremgangsmåden her i opskriften.
Find flere tips og tricks til din syltning på vores temaside Sylt med Oetker.
Relaterede opskrifter
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft
Forb. :20 minutter2 - 3 glas