Flag

Jordbærsyltetøj med mindre sukker

2 - 3 glas
Nem
20 minutter
Klassisk jordbærsyltetøj, med kun halvt så meget sukker som original syltetøj. Smagen er den samme, men sukkeret er reduceret, så altså ikke helt sukkerfri
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Jordbærsyltetøj med mindre sukker
1000 gjordbær - gerne nye danske
1 brevDr. Oetker Geleringspulver til marmelade med mindre sukker
250 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
1

Jordbærsyltetøj

1000 gjordbær - gerne nye danske
1 brevDr. Oetker Geleringspulver til marmelade med mindre sukker
250 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Skyl og rens jordbærene, halvér gerne de største. Bland geleringspulveret sammen med 1 spsk af sukkeret i en kop. Kom jordbær, det resterende sukker og Vanilla Paste i en gryde og bring det langsomt i kog. Lad det koge i 5 minutter eller til bærrene er møre.

Tag gryden af varmen og drys det i syltetøjet under omrøring. Rør godt, så der undgås klumper. Kom gryden tilbage på varmen og kog syltetøjet op under omrøring i ½-1 minut. Kom syltetøjet i rene glas. 

Afkøl syltetøjet, og opbevar den i køleskabet.


Tips

For at forlænge holdbarheden på syltetøjet er det en god idé at dyppe glas og låg i kogene vand inden syltetøjet kommes i glasset. Alternativt kan man komme lidt alkohol (fx vodka) i glasset, komme låg på og ryste glasset, alkoholen hældes derefter ud inden syltetøjet kommes i.


Picture - Marmelader med mindre sukker

Man kan også lave f.eks. sukkerreduceret blåbærsyltetøj og hindbærsyltetøj ved at følge fremgangsmåden her i opskriften.


Find flere tips og tricks til din syltning på vores temaside Sylt med Oetker.