Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Julegavesmåkager

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Småkager med vanilje dekoreret som de fineste julegaver. De er nemme at bage, smager dejligt og vil pynte på ethvert julebord.

ca. 20 stk.

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julegavesmåkager

Redskaber:

kagerulle
firkantet udstikker; 6 x 6 cm
sprøjtepose

Vaniljesmåkager:

1 Dr. Oetker Økologisk Bourbon vaniljestang
100 g sukker
200 g blødt smør
½ tsk. fint salt
300 g hvedemel

Glasur og pynt:

150 g flormelis
2 spsk. citronsaft
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Christmas Party
50 g flormelis
2 - 3 tsk. citronsaft

Tilberedning

Tilberedning

1

Vaniljesmåkager

Skær vaniljestangen halvvejs igennem på langs og skrab kornene ud. Mas kornene ud i lidt af sukkeret så de bliver fordelt i sukkeret og ikke klumper sammen. Kom sukkeret med vaniljekorn, det resterende sukker, blødt smør og salt i en skål. Sigt derefter melet i og ælt dejen sammen. Tryk dejen flad og pak den ind i husholdningsfilm og kom den i køleskabet i mindst 1 time.

Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.

Drys bordpladen med mel og rul dejen ud til en tykkelse på ca. 5 mm. Udstik firkantede småkager med en udstikker (6 x 6 cm) og kom kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. 


Bag småkagerne midt i ovnen i ca. 12 minutter. Lad dem afkøle på en rist.

2

Glasur og pynt

Bland 150 g flormelis og 2 spsk. citronsaft sammen til en ensartet glasur. Farv ​​glasuren meget lys blå ved hjælp af et par dråber Concentrated Blue Color. Overtræk småkagerne med den lyseblå glasur og drys med Christmas Party krymmel. 

Lav en hvid glasur ved at blande 50 g flormelis med 2-3 tsk. citronsaft, tilsæt citronsaft lidt ad gangen da glasuren ikke må blive alt for tynd. Kom glasuren i en sprøjtepose eller i det ene hjørne af en frysepose. Klip et lille hul (ca. ø 2 mm). Sprøjt glasuren i et kryds over småkagerne og lav en lille sløjfe på midten af hver småkage, så det ligner gavebånd, se billede. Lad glasuren tørre.

Tips

Opbevar småkagerne tørt og køligt i en lufttæt dåse.
 
Lav ikke glasuren for tynd, især ikke den der skal bruges til at tegne gavebåndet. En lidt tykkere glasur mindsker risikoen for at den løber og vil hjælpe de tynde linjer med ikke at flyde ud og istedet blive oven på småkagerne.


Hvis du ikke har en firkantet udstikker, kan du skære dejen i stykker på 6 x 6 cm med en lille skarp kniv.

Næringsindhold til opskriften Julegavesmåkager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 787 kJ
188 kcal
1830 kJ
437 kcal
Fedt 7.90 g 18.38 g
Kulhydrat 24.16 g 56.19 g
Protein 1.67 g 3.88 g