Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Klassiske belgiske vafler

Klassiske sprøde belgiske vafler med masser af smag. Nu også i en økologisk udgave.

10 - 12 stk.

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassiske belgiske vafler

Redskaber:

vaffeljern

Dej:

300 g økologisk, blødt smør
200 g økologisk hvidt sukker
1 knsp. salt
4 stk. økologiske æg str. M/L
200 g økologisk hvedemel
3 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
3 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 dl økologisk letmælk
økologisk smør eller olie til bagning

Servering:

økologisk flormelis
økologisk marmelade
2,5 dl økologisk piskefløde (pisket til flødeskum)

Tilberedning

Tilberedning

1

Dej

Pisk smør, sukker og salt sammen i en skål til blandingen er ensartet og hvid. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.

Sigt bagepulver og hvedemel sammen i en anden skål og tilsæt vaniljesukker. Vend det forsigtigt i æggemassen skiftevis med mælken. Lad dejen hvile 1 time.

2

Servering

Varm vaffeljernet godt op. Spray eller pensel med smør eller olie på begge flader af vaffeljernet. Fordel forsigtigt ca. 1 dl dej i vaffeljernet. Vaflen er færdig når den er gylden brun. Server straks de gyldne vafler med flormelis, marmelade og flødeskum.

Tips og tricks

Vaflerne kan bages på forhånd og lunes på en bageplade i ovnen ved ca. 180° C varmluft i 3-5 min.

Husk at du altid kan bytte de økologiske ingredienser ud med almindelige ingredienser!

Næringsindhold til opskriften Klassiske belgiske vafler

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1959kJ
468kcal
1733kJ
414kcal
Fedt 33.61g 29.74g
Kulhydrat 32.99g 29.20g
Protein 5.38g 4.76g