Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Klassiske belgiske vafler

(0)
4 16 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Klassiske sprøde belgiske vafler med masser af smag. Nu kan de også laves i en økologisk udgave, perfekt til både brunch og dessert.

10 - 12 stk.

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassiske belgiske vafler

Redskaber:

håndmixer
vaffeljern

Vaffeldej:

300 g økologisk, blødt smør
200 g økologisk hvidt sukker
1 knsp. salt
4 stk. økologiske æg str. M/L
200 g økologisk hvedemel
3 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
3 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 dl økologisk letmælk
økologisk smør eller olie til bagning

Servering:

økologisk flormelis
økologisk marmelade
2 ½ dl økologisk piskefløde (pisket til flødeskum)

Tilberedning

Tilberedning

1

Vaffeldej

Pisk smør, sukker og salt sammen i en skål til blandingen er ensartet og hvid. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.


Sigt bagepulver og hvedemel sammen i en anden skål og tilsæt vaniljesukker. Vend det forsigtigt i æggemassen skiftevis med mælken. Lad dejen hvile i ca. 1 time.

2

Bagning og servering

Varm vaffeljernet godt op. 


Spray eller pensel med smør eller olie på begge flader af vaffeljernet. Fordel forsigtigt ca. 1 dl dej i vaffeljernet (mængden af dej varierer afhængigt af vaffeljernet). Vaflen er færdig når den er gylden brun. Server straks de gyldne vafler fx med flormelis, marmelade og flødeskum.

Tips

Vaflerne kan bages på forhånd og lunes på en bageplade i ovnen ved ca. 180° C varmluft i 3-5 minutter.


Husk at du altid kan bytte de økologiske ingredienser ud med almindelige ingredienser.



Du kan toppe vaflerne med alverdens ting, hvis de skal serveres til brunch kan du prøve med friske bær, ahornsirup, ristede mandelflager og græsk yoghurt rørt op med lidt vaniljesukker eller vaniljepasta. Hvis det er til dessert så server dem gerne med både is, flødeskum, dessertsauce og krymmel!

Næringsindhold til opskriften Klassiske belgiske vafler

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1938 kJ
463 kcal
1604 kJ
383 kcal
Fedt 32.18 g 26.60 g
Kulhydrat 32.04 g 26.48 g
Protein 5.65 g 4.67 g