Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Krymmel lagkage pyntet med slik | Liv Martine

Den står på masser af fest og farver når Liv Martine går i gang med sin opskrift på lækker og flot Krymmel lagkage. Pynt den med dit yndlingsslik.

12 - 14 portioner

for let øvede 160 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Krymmel lagkage pyntet med slik | Liv Martine

Redskaber:

springform; ø 20 cm

Lagkagebunde med krymmel:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
0,25 dl vand
150 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver
1 pose Dr. Oetker Party Mix

Konditorcreme:

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
5 dl sødmælk
2 dl fløde

Smørcreme:

250 g smør , stuetempereret
250 g flormelis
revet skal fra en ubehandlet appelsin

Pynt:

100 g mørk kogechokolade eller chokoladeknapper
3 poser Dr. Oetker Party Mix
Blandet slik

Tilberedning

Tilberedning

1

Lagkagebunde med krymmel

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en elpisker i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Vend til sidst krymmel i dejen. Kom dejen i en smurt springform, beklædt med bagepapir i bunden. Bag lagkagebunden i 25-30 minutter, nederst i ovnen.

Mærk efter med et træspyd om den er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen kan du komme et stykke stanniol over mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den i 3.

2

Konditorcreme

Kom posens indhold i en skål sammen med mælk og pisk i et minut. Læg husholdningsfilm helt ned på cremen så der ikke dannes kondens. Stil cremen på køl i 20 minutter. Pisk fløde til flødeskum og vend den sammen med kagecremen. Stil igen cremen på køl indtil kagen skal samles.

3

Smørcreme

Pisk smørret med en elpisker til det er lyst og luftigt og skifter farve fra gul til hvid. Det tager ca. 10 min. Tilsæt flormelis lidt af gangen mens der piskes, og pisk til sidst appelsinskal i.

4

Samling og pynt

Placér en bund på et kagefad og smør halvdelen af konditorcremen på. Læg den anden bund på og smør den anden halvdel af konditorcremen på. Afslut med den sidste bund som låg.

Smør kagen op med smørcreme. Gem en smule (ca. 1/5) i en sprøjtepose med en lille stjernetylle til pynt på kagen. Tag en håndfuld krymmel og tryk det op på kagens sider. Fortsæt indtil hele kagen er dækket med krymmel.

Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovn. Hæld det forsigtigt langs kanten på kagen og lad det løbe ned langs kanten af kagen så du får en fin drip-effekt. Pynt kagen med blandet slik efter egen smag og små toppe af den resterende smørcreme.

Tips og tricks

Sådan deler du bunden: Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere 2 riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal deles. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.

Næringsindhold til opskriften Krymmel lagkage pyntet med slik | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2173kJ
519kcal
1633kJ
390kcal
Fedt 26.76g 20.12g
Kulhydrat 65.17g 49.00g
Protein 4.93g 3.71g