Krymmel lagkage pyntet med slik | Liv Martine

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den står på masser af fest og farver når Liv Martine går i gang med sin opskrift på lækker og flot Krymmel lagkage. Pynt den med dit yndlingsslik.

12 - 14 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Krymmel lagkage pyntet med slik | Liv Martine

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl ø 8 mm

Lagkagebunde med krymmel:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver
1 pose Dr. Oetker Party Mix

Konditorcreme:

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
5 dl sødmælk
2 dl fløde

Smørcreme:

250 g smør , stuetempereret
250 g flormelis
revet skal fra en ubehandlet appelsin

Pynt:

100 g mørk kogechokolade eller chokoladeknapper
3 poser Dr. Oetker Party Mix
Blandet slik

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Lagkagebunde med krymmel

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Vend til sidst krymmel i dejen. Kom dejen i en smurt springform, beklædt med bagepapir i bunden. Bag lagkagebunden i 25-30 minutter, nederst i ovnen.


Mærk efter med et træspyd om den er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen er ved at få for meget farve i ovnen, så kom et stykke stanniol over mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den derefter i 3 bunde.

2

Konditorcreme

Kom posens indhold i en skål sammen med mælk og pisk med en håndmixer i et minut. Stil cremen på køl i 20 minutter. 


Pisk fløde til flødeskum og vend den sammen med kagecremen. Stil konditorcremen på køl indtil kagen skal samles.

3

Samling

Placér en bund på et kagefad og smør halvdelen af konditorcremen på. Læg den anden bund på og smør den anden halvdel af konditorcremen på. Afslut med den sidste bund som låg. Kagen kan også samles i en kagering eller ringen fra en springform, det giver kagen lidt mere lige sider. Lad gerne kagen stå og sætte sig et par timer i køleskabet eller evt. til næste dag.

4

Smørcreme og pynt

Pisk smørret med en håndmixer til det er lyst og luftigt og skifter farve fra gul til hvid. Det tager ca. 10 minutter. Tilsæt flormelis lidt af gangen mens der piskes, og pisk til sidst appelsinskal i.


Smør kagen op med smørcreme. Gem en smule (ca. 1/5) i en sprøjtepose med en lille stjernetylle til pynt på kagen. Tag en håndfuld krymmel og tryk det op på kagens sider. Fortsæt indtil hele kagen er dækket med krymmel.



Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovn. Hæld det forsigtigt langs kanten på kagen og lad det løbe ned langs kanten af kagen så der bliver en fin drip-effekt. Pynt kagen med blandet slik efter egen smag og små toppe af den resterende smørcreme.

Tips

Sådan deler du bunden: Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere 2 riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal deles. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.


Find endnu flere tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.


Hvis du gerne vil sørge for at din chokolade er korrekt tempereret, kan du her læse mere om chokolade og chokoladetemperering.

Næringsindhold til opskriften Krymmel lagkage pyntet med slik | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2165 kJ
517 kcal
1629 kJ
389 kcal
Fedt 26.76 g 20.12 g
Kulhydrat 65.20 g 49.02 g
Protein 4.93 g 3.71 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: