Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Madagascar-småkager

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækre småkager med intens smag af vanilje fra både ekstrakt og pulver. Prøv at udstikke kager med forskellige former og pynt med glasur og krymmel.

30 - 35 stk.

nem 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Madagascar-småkager

Dejen:

175 g hvedemel
2 poser Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
175 g sukker
125 g koldt smør i tern
1 æg str. M/L
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker

Pynt:

Dr. Oetker Writing Icing Decór

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Bland hvedemel, mandelmel og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen er som rasp og saml dejen hurtigt med æg og vaniljeekstrakt. Pak dejen ind i plastfilm, og læg den i køleskabet mindst 30 minutter.

2

Tænd ovnen på 180°C traditionel varme.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 5 mm. Drys Økologisk Vaniljesukker henover dejen, og rul dejen med kagerullen igen, så vaniljen trykkes ned i dejen og den får en tykkelse på ca. 2 mm. Udstik småkagerne med en stjerne udstiksform (ø ca. 6 cm) og læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag småkagerne nederst i ovnen i 10-12 minutter til de er gyldenbrune. Afkøl småkagerne på en bagerist.

3

Pynt

Dekorer med dekorationsglasur. Kagerne opbevares i en kagedåse.

Tips og tricks

Pynt stjernerne efterhånden som de serveres, så undgår du at de bliver bløde. Glasuren skal være helt størknet inden de ligges i en kagedåse, brug evt. bagepapir mellem hvert lag.

Næringsindhold til opskriften Madagascar-småkager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 427kJ
102kcal
1863kJ
445kcal
Fedt 5.37g 23.35g
Kulhydrat 11.61g 50.48g
Protein 1.42g 6.16g