Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Mandel-citronkage med hvid chokoladecreme

Lækkert hjemmebag, der vækker glæde.

12 - 16 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mandel-citronkage med hvid chokoladecreme

Kagedej:

6 æg str. M/L
300 g lyst rørsukker
270 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Natron
1,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 g mandelmel
revet skal og saft fra 2 ubehandlede citroner
150 g smeltet smør
6 spsk. mælk

Fyld og pynt:

200 g hvid chokolade
250 g blødt smør
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
300 g flormelis
1,5 dl piskefløde (stuetemperatur)
300 g lemoncurd (står ved marmeladen i butikkerne)
revet skal fra 1 ubehandlet citron
Saft fra ½ citron
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Redskaber:

springform; ø 24 cm
håndmixer

Tilberedning

Tilberedning

Tag fløden ud af køleskabet 1 time før tilberedning.

Tænd ovnen på 180 °C Traditionel varme.

1

Kagedej

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Bland mel, natron, bagepulver og vanillesukker sammen i en skål. Sigt blandingen i æggemassen og rør den i sammen med mandelmel. Rør ved lav hastighed mens du tilsætter smør, mælk, revet citronskal og citronsaft.

Fordel dejen i en smurt springform og bag kagen i 30-40 min. Kagen er færdigbagt, når den er gylden på toppen, og midten ikke giver efter for et let tryk. Lad kagen køle helt af på en bagerist inden den pyntes.

2

Fyld og pynt

Hvid chokoladecreme: Hak den hvide chokolade groft og smelt den over et vandbad, afkøl den til stuetemperatur.

Pisk smør, vaniljearoma og flormelis sammen til en ensartet masse. Tilsæt fløden og pisk ved højeste hastighed i 1/2 min.

Vend chokoladen i smørcremen og pisk først ved lav hastighed indtil chokoladen er helt fordelt i smørcremen og derefter 1-2 min. til ved høj hastighed, til chokoladecremen er cremet og luftig.

3

Citroncreme: Rør lemoncurd med citronskal og citronsaft.

4

Samling

Flæk den afkølede kage i 3 bunde. Smør de to nederste kagebunde med et tyndt lag citroncreme og fordel derefter 1/3 af chokoladecremen oven på citroncremen. Læg bundene ovenpå hinanden og overtræk resten af kagen med den resterende hvide chokoladecreme.

Pynt med Chocolate Silver Pearls eller anden dekoration efter lyst.