Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Mandel-citronkage med hvid chokoladecreme

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækker mandel-citronkage med en syrlig hvid chokoladecreme. Kagen er perfekt til alle festlige lejligheder og vil bestemt sprede glæde.

12 - 16 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mandel-citronkage med hvid chokoladecreme

Redskaber:

springform; ø 24 cm
håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Citron-mandel dej:

6 æg str. M/L
300 g lyst rørsukker
270 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Natron
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 g Dr. Oetker Mandelmel
revet skal og saft fra 2 ubehandlede citroner
150 g smeltet smør
6 spsk. mælk

Hvid chokoladecreme:

200 g hvid chokolade
250 g blødt smør
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
300 g flormelis
1 ½ dl piskefløde (stuetemperatur)

Citroncreme:

300 g lemoncurd
revet skal fra 1 ubehandlet citron
saft fra ½ citron

Pynt:

Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Tag fløden ud af køleskabet 1 time før tilberedning.

1

Citron-mandel dej

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Bland mel, natron, bagepulver og vanillesukker sammen i en skål. Sigt blandingen i æggemassen, tilsæt mandelmel og rør dejen sammen. Pisk ved lav hastighed mens der tilsættes smeltet smør, mælk, revet citronskal og citronsaft.

Fordel dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden og bag kagen midt i ovnen i 30-40 minutter. Kagen er færdigbagt, når den er gylden på toppen, og midten ikke giver efter for et let tryk. Lad kagen køle helt af på en bagerist.

2

Hvid chokoladecreme

Hak den hvide chokolade groft og smelt den over et vandbad eller i mikrobølgeovn, afkøl den til stuetemperatur.

Pisk smør, vaniljearoma og flormelis sammen til en ensartet masse. Tilsæt fløden og pisk ved højeste hastighed i ½ minut.

Vend den smeltede og afkølede chokolade i smørcremen og pisk først ved lav hastighed indtil chokoladen er helt fordelt i smørcremen og derefter 1-2 minutter ved høj hastighed, til chokoladecremen er cremet og luftig.

3

Citroncreme

Rør lemoncurd med revet citronskal og citronsaft.

4

Samling og pynt

Flæk den afkølede kage i tre lige tykke bunde. 


Smør to af bundene med citroncremen. Kom den ene bund med citroncreme på et serveringsfad og fordel 1/3 af chokoladecremen jævnt ovenpå citroncremen, brug gerne en vinkelpalet. Kom dernæst den anden bund med citroncreme ovenpå og gentag med chokoladecremen, slut af med den sidste bund. Smør kagens sider og top med den resterende hvide chokoladecreme. 

Pynt toppen af kagen med Chocolate Silver Pearls.

Tips

Kagen bør opbevares på køl.


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Mandel-citronkage med hvid chokoladecreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3090 kJ
738 kcal
1679 kJ
401 kcal
Fedt 41.91 g 22.77 g
Kulhydrat 81.49 g 44.29 g
Protein 8.97 g 4.88 g