til opskriften Mandel-citronkage med hvid chokoladecreme
springform; ø 24 cm | |
håndmixer | |
Dr. Oetker vinkelpalet - lille |
6 | æg str. M/L |
300 g | lyst rørsukker |
270 g | hvedemel |
½ tsk. | Dr. Oetker Natron |
1 ½ tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
1 spsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje |
150 g | Dr. Oetker Mandelmel |
revet skal og saft fra 2 ubehandlede citroner | |
150 g | smeltet smør |
6 spsk. | mælk |
200 g | hvid chokolade |
250 g | blødt smør |
1 tsk. | Dr. Oetker Vaniljearoma |
300 g | flormelis |
1 ½ dl | piskefløde (stuetemperatur) |
300 g | lemoncurd |
revet skal fra 1 ubehandlet citron | |
saft fra ½ citron |
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls |
Tag fløden ud af køleskabet 1 time før tilberedning.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Pisk æg og sukker skummende hvidt. Bland mel, natron, bagepulver og vanillesukker sammen i en skål. Sigt blandingen i æggemassen, tilsæt mandelmel og rør dejen sammen. Pisk ved lav hastighed mens der tilsættes smeltet smør, mælk, revet citronskal og citronsaft.
Fordel dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden og bag kagen midt i ovnen i 30-40 minutter. Kagen er færdigbagt, når den er gylden på toppen, og midten ikke giver efter for et let tryk. Lad kagen køle helt af på en bagerist.
Hak den hvide chokolade groft og smelt den over et vandbad eller i mikrobølgeovn, afkøl den til stuetemperatur.
Pisk smør, vaniljearoma og flormelis sammen til en ensartet masse. Tilsæt fløden og pisk ved højeste hastighed i ½ minut.
Vend den smeltede og afkølede chokolade i smørcremen og pisk først ved lav hastighed indtil chokoladen er helt fordelt i smørcremen og derefter 1-2 minutter ved høj hastighed, til chokoladecremen er cremet og luftig.
Rør lemoncurd med revet citronskal og citronsaft.
Flæk den afkølede kage i tre lige tykke bunde.
Smør to af bundene med citroncremen. Kom den ene bund med citroncreme på et serveringsfad og fordel 1/3 af chokoladecremen jævnt ovenpå citroncremen, brug gerne en vinkelpalet. Kom dernæst den anden bund med citroncreme ovenpå og gentag med chokoladecremen, slut af med den sidste bund. Smør kagens sider og top med den resterende hvide chokoladecreme.
Pynt toppen af kagen med Chocolate Silver Pearls.
Kagen bør opbevares på køl.
Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
3090
kJ
738 kcal |
1679
kJ
401 kcal |
Fedt | 41.91 g | 22.77 g |
Kulhydrat | 81.49 g | 44.29 g |
Protein | 8.97 g | 4.88 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej