Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Marengslagkage med hindbærcreme og friske hindbær

Nyd denne friske lagkage på en lun sommerdag. Bundene er luftige og sprøde og passer perfekt til frisk frugt og creme.

10 - 12 portioner

avanceret 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Marengslagkage med hindbærcreme og friske hindbær

Marengsbundene:

3 æggehvider str. M/L
180 g sukker
1 spsk. citronsaft

Hindbærcreme:

2,5 dl piskefløde
2 dl creme fraiche 38 %
6 spsk. flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Hindbærekstrakt

Pynt:

about 500 g friske hindbær
Evt. lidt flormelis

Redskaber:

Tilberedning

Tilberedning

1

Marengsbundene

Bland æggehvider, sukker og citronsaft sammen i en skål, der tåler varme. Placér skålen over en gryde med vand der simrer. Varm marengsmassen op over vandbad og rør jævnligt indtil sukkeret er opløst.

Tænd ovnen på 130 ˚C varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.

Pisk marengsmassen i 5-7 min. til den er blank, skinnende og afkølet. Fordel marengsmassen i 3 lige store cirkler (ø ca. 20 cm) på bagepladerne. Sæt bagepladerne med marengsmassen i ovnen og skru med det samme ned på 90 ˚C. Bag bundene i 1½ time og sluk for ovnen. Lad bundene køle af i ovnen før de forsigtigt fjernes fra bagepapiret.

2

Hindbærcreme

Pisk piskefløde, creme fraiche, flormelis og hindbærekstrakt sammen til en luftig creme.

Læg den nederste marengsbund på et serveringsfad. Det kan være svært at flytte marengskagen, når den er samlet. Fordel 1/3 af cremen på den første marengsbund og læg derefter 1/4 af hindbærene på. Læg den næste marengsbund ovenpå og fordel endnu 1/3 af cremen. Dernæst lægges endnu 1/4 af hindbærene på. Læg den sidste marengsbund øverst og fordel den sidste 1/3 af cremen på toppen. Pynt toppen af kagen med de resterende hindbær.

Drys evt. kagen med lidt flormelis lige inden servering. Hvis bærrene er lidt stødte og fugtige så undlad flormelissen da den ellers bare smelter på dem. Servér kagen med det samme eller lad den stå max. 1 time i køleskab. Står den længere bliver marengsbundene bløde af frugtsaften.

Tip

Marengs kan laves i forskellige former. Lav fx små marengsbunde og lav mini-lagkager som dessert. Læs mere om hvordan du får de lækreste marengs.

Næringsindhold til opskriften Marengslagkage med hindbærcreme og friske hindbær

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1130kJ
270kcal
925kJ
221kcal
Fedt 15.79g 12.94g
Kulhydrat 28.80g 23.61g
Protein 2.37g 1.94g