Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Marengslagkage med hindbærcreme og friske hindbær

Nyd denne friske lagkage på en lun sommerdag. Bundene er luftige og sprøde og passer perfekt til frisk frugt og creme.

10 - 12 portioner

for let øvede 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Marengslagkage med hindbærcreme og friske hindbær

Redskaber:

håndmixer

Marengsbunde:

75 ml vand
1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues

Hindbærcreme:

2,5 dl piskefløde
2 dl creme fraiche 38 %
3 spsk. flormelis
5 spsk. hindbærmarmelade , uden kerner

Pynt:

500 g friske hindbær
Evt. lidt flormelis

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 100 ˚C varmluft. 

1

Marengsbunde

Bland posens indhold med vandet. Pisk med en håndmixer, først på lav hastighed, herefter på høj hastighed i 3 min. indtil marengsen er luftig og stiv. Fordel marengsmassen i 3 lige store cirkler (ø 20 cm) på bageplader med bagepapir. Dette gøres nemt ved at tegne tre cirkler på bagepapiret og derefter vende papiret om. Kom evt. marengsen i en sprøjtepose og klip et hul og sprøjt massen ud i cirklerne. Bag marengsbundene i 1,5 time. Lad bundene køle helt af før de forsigtigt fjernes fra bagepapiret.

2

Hindbærcreme

Pisk piskefløde, creme fraiche og flormelis sammen til en luftig creme. Vend derefter hindbærmarmeladen i.

Note: Det er vigtigt at bruge creme fraiche på 38%, da den ellers ikke kan piskes op og cremen så vil blive mere flydende.

3

Samling og pynt

Læg en marengsbund på et serveringsfad, da det kan være svært at flytte kagen, når den først er samlet. Fordel 1/3 af cremen på den første marengsbund top med 1/3 af hindbærene. Læg den næste marengsbund ovenpå og fordel endnu 1/3 af creme og hindbær over. Top med den sidste bund og den resterende creme og hindbær.

Drys evt. kagen med lidt flormelis lige inden servering. Hvis bærrene er lidt stødte og fugtige så undlad flormelissen da den ellers bare smelter på dem. Servér kagen med det samme eller lad den stå højst 1 time i køleskab. Står den længere vil marengsbundene blive bløde.

Tip

Køb enten hindbærmarmelade uden kerner, eller køb almindelig hindbærmarmelade, men pres den igennem en si for at fjerne kernerne.

Marengs kan laves i forskellige former. Lav fx små marengsbunde og lav mini-lagkager som dessert. Læs mere om hvordan du får de lækreste marengs.

Næringsindhold til opskriften Marengslagkage med hindbærcreme og friske hindbær

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1101kJ
263kcal
607kJ
145kcal
Fedt 15.73g 8.64g
Kulhydrat 27.75g 15.24g
Protein 2.20g 1.21g