Marengslagkage med hindbærcreme og friske hindbær

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Nyd denne friske lagkage på en lun sommerdag. Bundene er luftige og sprøde og passer perfekt til frisk frugt og creme.

6 - 8 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Marengslagkage med hindbærcreme og friske hindbær

Redskaber:

håndmixer

Marengsbunde:

75 ml vand
1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues

Hindbærcreme:

2 ½ dl piskefløde
2 dl creme fraiche 38 %
3 spsk. flormelis
5 spsk. hindbærmarmelade - uden kerner

Pynt:

500 g friske hindbær
evt. lidt flormelis

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 100 ˚C varmluft. 

1

Marengsbunde

Bland posens indhold med vandet. Pisk med en håndmixer, først på lav hastighed, herefter på høj hastighed i 3 min. indtil marengsen er luftig og stiv. Fordel marengsmassen i 3 lige store cirkler (ø 20 cm) på bageplader med bagepapir. Dette gøres nemt ved at tegne tre cirkler på bagepapiret og derefter vende papiret om. Kom evt. marengsen i en sprøjtepose og klip et hul og sprøjt massen ud i cirklerne. Bag marengsbundene i 1,5 time. Lad bundene køle helt af før de forsigtigt fjernes fra bagepapiret.

Bagetid: 90 minutter

2

Hindbærcreme

Pisk piskefløde, creme fraiche og flormelis sammen til en luftig creme. Vend derefter hindbærmarmeladen i.

Note: Det er vigtigt at bruge creme fraiche på 38%, da den ellers ikke kan piskes op og cremen så vil blive mere flydende.

3

Samling og pynt

Læg en marengsbund på et serveringsfad, da det kan være svært at flytte kagen, når den først er samlet. Fordel 1/3 af cremen på den første marengsbund top med 1/3 af hindbærene. Læg den næste marengsbund ovenpå og fordel endnu 1/3 af creme og hindbær over. Top med den sidste bund og den resterende creme og hindbær.

Drys evt. kagen med lidt flormelis lige inden servering. Hvis bærrene er lidt stødte og fugtige så undlad flormelissen da den ellers bare smelter på dem. Servér kagen med det samme eller lad den stå højst 1 time i køleskab. Står den længere vil marengsbundene blive bløde.

Tips

Køb enten hindbærmarmelade uden kerner, eller køb almindelig hindbærmarmelade, men pres den igennem en si for at fjerne kernerne. Eller lav marmeladen selv, se vores opskrift på Cremet og kernefri hindbærmarmelade.

Marengs kan laves i forskellige former. Lav fx små marengsbunde og lav mini-lagkager som dessert. Læs mere om hvordan du får de lækreste marengs.


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Marengslagkage med hindbærcreme og friske hindbær

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1557 kJ
372 kcal
544 kJ
130 kcal
Fedt 19.72 g 6.87 g
Kulhydrat 41.41 g 14.43 g
Protein 3.76 g 1.31 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: