Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Mumie flødeboller

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Støbte flødeboller dekoreret som søde og uhyggelige mumier. Flødebollerne består af en marcipanbund med lakrids, flødebolleskum og hvid chokolade.

ca. 9 stk.

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mumie flødeboller

Redskaber:

håndmixer
termometer
silikoneform
bagepensel
sprøjtepose

Flødebollebunde med lakrids:

125 g marcipan
flormelis
½ tsk. lakridspulver

Støbte flødebolleskaller af hvid chokolade:

350 g hvid chokolade

Flødebolleskum:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand

Pynt:

1 pakke Dr. Oetker Sugar Eyes

Tilberedning

Tilberedning

Disse støbte flødeboller er støbt i silikoneformen Hollow for at skabe den aflange form der er perfekt til at pynte som mumier til Halloween eller andre temafester. Det er nemt at være kreativ med faconen på flødeboller når du bruger en silikoneform, så brug fantasien. 

1

Flødebollebunde med lakrids

Tænd ovnen på 200 ºC varmluft.
 
Rul marcipanen ud i lidt flormelis til en tykkelse på ca. 3 mm, sørg for at marcipanen ikke klistre fast på bordet. Skær bundene ud i stykker af 7 cm x 2,5 cm og drys dem med lakridspulver. Kom bundende på en bageplade med bagepapir.

Bag bundene i 5 minutter og lad dem derefter køle helt af.

2

Støbte flødebolleskaller af hvid chokolade

Temperér chokoladen til 29 ºC, dette kan gøres ved følgende metode. 


Kom hakket hvid chokolade i en skål, der kan komme i mikroovnen. Varm det i 30 sekunder ad gangen, og rør i massen imellem hver gang. Fortsæt med dette indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter gives chokoladen kun 10 sekunder ad gangen, rør imellem hver gang. Chokoladen skal gerne have en sluttemperatur på 29 ºC (men det er okay så længe den ligger mellem 28-30 ºC). Alternativt kan chokoladen også tempereres over vandbad, læs mere her for forskellige metoder til chokoladetemperering.

Fordel chokoladen i formen. Bruge en bagepensel til at smøre chokoladen op ad kanterne på formen, således at der er et jævnt lag i formen.Vend formen på hovedet og lad den overskydende chokolade løbe ud. Stil formen på hovedet på et spækbræt eller ligende beklædt med bagepapir og stil chokoladen til afkøling til den har sat sig. Enten kort på køl eller ved stuetemperatur.

Skrab den chokolade der løb ud ad formen sammen og kom den tilbage i skålen. Den skal bruges til lukke flødebollerne med og til pynt.

3

Flødebolleskum

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en skål. Tilsæt 1 dl kogende vand i en tynd stråle, imens der piskes med en håndmixer på laveste hastighed. Når pulveret er opløst, piskes på højeste hastighed i 3-4 minutter. Bevæg håndmixeren rundt i skålen imens der piskes. Når marengsmassen udvider sig, løftes håndmixeren op i toppen af massen, mens der piskes videre. Skummet skal være kølet til stuetemperatur og være helt stift og "sidde fast" i piskeriset inden det er klart.

Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose og fyld skallerne med skum, men ikke helt op til kanten, da der skal være plads til bunden. Kom en bund på hver og giv den et let tryk. Luk flødebollerne med et lag ekstra chokolade og skrab overskydende chokolade af. Det kan være nødvendigt at varme chokoladen let igen.

Lad chokoladen stivne og "pop" derefter forsigtigt flødebollerne ud.

4

Pynt - mumier

mumie floedeboller pynt mumier

Varm evt. chokoladen let op, så den igen kommer op på 29 ºC, kom chokoladen i en sprøjtepose. Klip et lille hul i spøjteposen og sæt øjne fast på hver flødebolle med en lille dut chokolade.


Sprøjt til slut tynde striber af hvid chokolade over hver flødebolle, så det ligner mumier. Lad chokoladen sætte sig.

Tip

Bundene kan laves i forvejen da de kan holde sig nogle dage i en tætlukket beholder. 

Næringsindhold til opskriften Mumie flødeboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1382 kJ
330 kcal
1767 kJ
422 kcal
Fedt 14.22 g 18.23 g
Kulhydrat 47.22 g 60.54 g
Protein 3.76 g 4.82 g