Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Peberkagehus

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Et peberkagehus eller honningkagehus er et fantastisk juleprojekt for hele familien! Slip pyntesygen løs med glasur, konditorfarve og krymmel.

1 stk.

for let øvede 180 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Peberkagehus

Redskaber:

håndmixer
kagerulle

Peberkagehus:

150 g blødt smør
250 g brun farin
2 økologiske æg str. M/L
2 spsk. Dr. Oetker Kanelsukker
20 g Dr. Oetker Brunkagekrydderi
1 tsk. Dr. Oetker Natron
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk. stødt peber
450 g hvedemel

Pynt:

200 g flormelis
30 - 50 g pasteuriserede æggehvider
Dr. Oetker Black & Gold
Dr. Oetker Christmas Party
Dr. Oetker Bagelim
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

1

Peberkagehus

Pisk smør og brun farin luftigt, og tilføj æg i dejen. Kom alle tørvarer i en skål og pisk dem i peberkagedejen. Saml dejen og kom den på køl i 1 time, gerne længere. 

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og brug skabelonerne til at skære de forskellige dele til peberkagehuset. Fordel delene på to bageplader, og bag dem af to omgang i 20 minutter. Lad peberkagehuset køle helt ned.

2

Samling af peberkagehuset

Pisk flormelis og æggehvider til en sej glasur og pynt kagehuset med den, samt med alverdens farver og krymmel. Her sætter kun fantasien grænser.

Når alt pynt er fuldstændig tørt, skal peberkagehuset samles med bagelim. Husk at varme bagelimen op efter anvisning på produktet. Herefter er peberkagehuset klar til servering eller til at blive nydt gennem december måned.

Tips

Har du svært ved at flytte på den udrullede dej? Rul og skær dejen ud på et stykke bagepapir, så du lettere kan rykke delene over på en bradepande.


Kom glasuren i en sprøjtepose eller i hjørnet på en frysepose og klip et lille hul, på den måde er glasuren meget nemmere at styre.

Se meget mere inspiration til dit peberkageprojekt her,  hvor vi også viser dig step for step, hvordan du samler dit honningkage- eller peberkagehus samt skabeloner, der er lige til at printe ud og tegne af. 

Denne opskrift er udviklet i samarbejde med online magasinet Gadtoft & Visholm og udgivet i magasin nr. 4. Du finder nyeste udgave af magasinet på hjemmesiden www.gadtoftvisholm.dk

Næringsindhold til opskriften Peberkagehus

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 21194 kJ
5062 kcal
1583 kJ
378 kcal
Fedt 138.62 g 10.36 g
Kulhydrat 793.40 g 59.30 g
Protein 70.29 g 5.25 g