Flag

Pingviner og isflage-småkager

18 - 20 stk.
Middelsvær
130 minutter
Søde pingvinsmåkager pyntet med glasur og livlige sukkerøjne. Gode som pynt til fest med frost-tema eller måske til en fest med tema fra filmen Madagaskar?
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Småkagedej
50 gDr. Oetker Hasselnøddeflager
150 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
75 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp.salt
50 gblødt smør eller margarine
1æg str. M/L
Pynt
150 gDr. Oetker Hvid fondant
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
150 gflormelis
2 spsk.vand
Dr. Oetker Concentrated Black Colour
2 pakkerDr. Oetker Sugar Eyes

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Hvid fondant
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Black Colour
Picture - Dr. Oetker Sugar Eyes
1

Småkagedej

50 gDr. Oetker Hasselnøddeflager

Tilsæt hasselnøddeflager i en foodprocessor og blend nødderne til fint mel.

2
150 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
75 gsukker
Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp.salt
50 gblødt smør eller margarine
1æg str. M/L

Bland mel, bagepulver, sukker, vaniljesukker, salt og mix sammen. Tilsæt dernæst smør og æg, og ælt massen først på lavt niveau til dejen er samlet og dernæst på det højeste niveau. Tryk dejen flad, læg i bagefilm og placer i køleskabet i ca. 30 minutter.

3

Læg bagepapir på en bageplade og forvarm ovn til 160 °C.

4

Rul dejen 1/2 cm tynd på et meldrysset køkkenbord. Brug herefter skabelonen til at skære (ca. 8 x 6 cm) ovale cirkler ud af dejen og bag dem i ca. 12 minutter. Når småkagerne er bagte, tages de ud af ovnen og trækkes af bagepladen ud på køkkenbordet til afkøling.

Bagetid: about 12 Minutes

5

Pynt

Dr. Oetker Hvid fondant (150 g)
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Rul Hvid Fondant tyndt ud mellem en opskåret frysepose. Skær 12 mindre ovale cirkler (ca. 3,5 x 5,5 cm) ud med hjælp fra skabelonen. Farv den resterende fondant gul med Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour, og tilsæt lidt Red Concentrated Colour for at give den et orange skær.


Bland flormelis med vand, til glasur. Del glasuren i to og farv den ene del med Concentrated Black Colour. Fordel den sorte glasur på 12 af småkagerne. Den hvide glasur bruges på de resterende småkager og dekoreres som små isflager. Læg de 12 hvide ovale fondant pingvinmaver, på de sorte glasur småkager.


Af den farvede fondant, rulles tre kugler til hver pingvin på størrelse med et kirsebær. To af kuglerne formes til pingvin fødder og den sidste til pingvinens næb.


Dekorer til sidst pingvinerne med Dr. Oetker Sugar Eyes.