Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Pingviner og isflage-småkager

Søde pingvinsmåkager pyntet med glasur og livlige sukkerøjne. Gode som pynt til fest med frost-tema eller måske til en fest med tema fra filmen Madagaskar?

18 - 20 stk.

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Pingviner og isflage-småkager

Småkagedej:

50 g Dr. Oetker Hasselnøddeflager
150 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
75 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp. salt
50 g blødt smør eller margarine
1 æg str. M/L

Pynt:

150 g hvid fondant
Dr. Oetker Sort konditorfarve
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
150 g flormelis
2 spsk. vand
Dr. Oetker Sugar Eyes
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

1

Småkagedej

Tilsæt hasselnøddeflager i en foodprocessor og blend nødderne til fint mel.

2

Bland mel, bagepulver, sukker, vaniljesukker, salt og mix sammen. Tilsæt dernæst smør og æg, og ælt massen først på lavt niveau til dejen er samlet og dernæst på det højeste niveau. Tryk dejen flad, læg i bagefilm og placer i køleskabet i ca. 30 minutter.

3

Læg bagepapir på en bageplade og forvarm ovn til 160 °C.

4

Rul dejen 1/2 cm tynd på et meldrysset køkkenbord. Brug herefter skabelonen til at skære (ca. 8 x 6 cm) ovale cirkler ud af dejen og bag dem i ca. 12 minutter. Når småkagerne er bagte, tages de ud af ovnen og trækkes af bagepladen ud på køkkenbordet til afkøling.

5

Pynt

Rul fondanten tyndt ud mellem en opskåret frysepose. Skær 12 mindre ovale cirkler (ca. 3,5 x 5,5 cm) ud med hjælp fra skabelonen. Farv den resterende fondant gul med Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour, og tilsæt lidt Red Concentrated Colour for at give den et orange skær.

Bland flormelis med vand, til glasur. Del glasuren i to og farv den ene del med Dr. Oetker sort konditorfarve. Fordel den sorte glasur på 12 af småkagerne. Den hvide glasur bruges på de resterende småkager og dekoreres som små isflager. Læg de 12 hvide ovale fondant pingvinmaver, på de sorte glasur småkager.

Af den farvede fondant, rulles tre kugler til hver pingvin på størrelse med et kirsebær. To af kuglerne formes til pingvin fødder og den sidste til pingvinens næb.

Dekorer til sidst pingvinerne med Dr. Oetker Sugar Eyes.

Næringsindhold til opskriften Pingviner og isflage-småkager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 636kJ
152kcal
1591kJ
380kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g