Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Saftig chokoladekage med nem glasur

(0)
5 4 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Står du og mangler en nem chokoladekage opskrift, så er den her. Glasuren bliver helt perfekt hver gang med vores icing & frosting.

20 - 22 portioner

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Saftig chokoladekage med nem glasur

Redskaber:

bradepande; 20 x 30 cm

Chokoladekagedej:

125 g smør
2 ½ dl vand
25 g Dr. Oetker Baking Cocoa
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
400 g sukker
325 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Natron
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp. salt
1 ½ dl tykmælk
2 æg str. M/L

Chokoladeglasur og pynt:

1 pose Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
½ dl koldt vand
Dr. Oetker Rainbow Mix

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 150 °C varmluft.

1

Chokoladekagedej

Smelt smør og vand i en gryde. Tilsæt kakao og rør det godt sammen. Tag gryden af varmen.

Bland vaniljesukker, sukker, mel, natron, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt smørblandingen og rør det hele sammen til en ensartet masse. Tilsæt tykmælk og rør dejen sammen. Tilsæt til sidst æg og rør dejen godt sammen til den har en ensartet konsistens.

Hæld dejen i en smurt bradepande (20 x 30 cm) og bag kagen 30-35 minutter. Lad kagen afkøle helt på en bagerist, inden den pyntes.

2

Chokoladeglasur og pynt

Hæld indholdet fra posen med Choco Dream Icing & Frosting i en skål og tilsæt vand. Rør et øjeblik og hæld straks glasuren på den afkølede kage. Drys kagen med Rainbow Mix eller anden krymmel, imens glasuren stadig er fugtig.

Tips

Hvis du ikke har tykmælk, kan du erstatte den med et andet surmælksprodukt fx natural yoghurt eller A38.

Dr. Oekter Icing & Frostings kan bruges i et utal af opskrifter og fås i tre smagsvarianter.
Brug f.eks. også Choco Dream i denne opskrift på en no bake chokoladecheesecake uden husblas.


På samme måde kan Icing & Frostings også tilføjes i selve kagedejen som i denne lækre og nemme citronmåne.

De forskellige varianter kan alle bruges til at skabe perfekt glasur og frosting. Prøv f.eks. denne grundopskrift på cupcakes, der kan pyntes med topping efter egen smag. 


Hvis man ønsker en lidt anderledes og festlig kage så prøv Berry Fantasy og Juicy Lemon Icing & Frosting i denne opskrift på en abstrakt lagkage.

Næringsindhold til opskriften Saftig chokoladekage med nem glasur

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 942 kJ
225 kcal
1290 kJ
308 kcal
Fedt 5.78 g 7.92 g
Kulhydrat 37.07 g 50.79 g
Protein 2.84 g 3.89 g