Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Sommerkage i en fart

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Himmelsk sommerkage med masser af friske bær. En nem og hurtig kage der er lavet på et øjeblik.

ca. 12 portioner

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sommerkage i en fart

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm

Kage med bær:

3 æg str. M/L
180 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
120 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
revet skal fra 1 ubehandlet citron
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
100 - 150 g friske bær (fx jordbær, hindbær, solbær, blåbær eller ribs)
2 spsk. flormelis
flormelis til pynt

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

1

Kage med bær

Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt og skummende. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend det forsigtigt sammen. Tilsæt citronskal og hakkede mandler og vend dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden.


Vend bærrene med flormelis, og drys dem ud over dejen. 


Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist. 


Sigt lidt flormelis over den afkølede kage lige inden servering.

Tips

Server gerne kagen med creme fraiche eller flødeskum rørt med lidt vaniljesukker.

Næringsindhold til opskriften Sommerkage i en fart

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 678 kJ
162 kcal
1130 kJ
270 kcal
Fedt 4.16 g 6.93 g
Kulhydrat 26.84 g 44.74 g
Protein 3.87 g 6.45 g