Flag

Sprøde luksus Brunkager

50 - 75 stk.
Nem
780 minutter
Brunkager er en af julens klassiske småkager, og her kommer de i en lækker luksus udgave. Nyd brunkagerne i hele december.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Dej
1 ½ tsk.Dr. Oetker Potaske
½ dlvand
250 gsmør
200 gsirup
200 gfarin
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
1 brevDr. Oetker Brunkagekrydderi
500 ghvedemel
100 gDr. Oetker Mandelsplitter
100 gDr. Oetker Appelsinskal

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Potaske
Picture - Dr. Oetker Brunkagekrydderi
Picture - Dr. Oetker Mandelsplitter
Picture - Dr. Oetker Appelsinskal
1

Dej

1 ½ tsk.Dr. Oetker Potaske
½ dlvand
250 gsmør
200 gsirup
200 gfarin
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
1 brevDr. Oetker Brunkagekrydderi
500 ghvedemel
100 gDr. Oetker Mandelsplitter
100 gDr. Oetker Appelsinskal

Opløs potasken i vandet. Bring smør, sirup og farin i kog i en gryde, tilsæt appelsinskal og brunkagekrydderi. Tag gryden af varmen og rør den opløste potaske i. Lad sirupmassen køle af til den er håndvarm. Er den for varm vil dejen smuldre når melet røres i.

2

Bland mel, mandelsplitter og appelsin-tern og rør det i sirupmassen. Afkøl dejen en anelse mere så den kan trilles til to tykke pølser á 4-6 cm i diameter. Pak dem ind i husholdningsfilm eller bagepapir og læg dem i køleskabet til næste dag (12-24 timer).

3

Tænd ovnen på 160˚ C varmluft eller 180˚ C traditionel varme.

4

Skær dejen i tynde skiver med en meget skarp kniv og læg dem på en bageplade. Bag kagerne midt i ovnen i 8-10 min. Pas på de ikke bliver sorte i kanten. Afkøl på bagerist og opbevar dem i en kagedåse.

Bagetid: 8 - 10 Minutes


Tip

Vil du hellere have firkantede brunkager? Kom dejen i en lille firkantet form og lad den hvile. Skær dejen ud i aflange stænger inden den skæres i tynde skriver.