Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Sprøde luksus Brunkager

Brunkager er en af julens klassiske småkager, og her kommer de i en lækker luksus udgave. Nyd brunkagerne i hele december.

50 - 75 stk.

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sprøde luksus Brunkager

Dej:

1,5 tsk. Dr. Oetker Potaske
0,5 dl vand
250 g smør
200 g sirup
200 g farin
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
1 brev Dr. Oetker Brunkagekrydderi
500 g hvedemel
100 g Dr. Oetker Mandelsplitter
100 g Dr. Oetker Appelsinskal

Tilberedning

Tilberedning

1

Dej

Opløs potasken i vandet. Bring smør, sirup og farin i kog i en gryde, tilsæt appelsinskal og brunkagekrydderi. Tag gryden af varmen og rør den opløste potaske i. Lad sirupmassen køle af til den er håndvarm. Er den for varm vil dejen smuldre når melet røres i.

2

Bland mel, mandelsplitter og appelsin-tern og rør det i sirupmassen. Afkøl dejen en anelse mere så den kan trilles til to tykke pølser á 4-6 cm i diameter. Pak dem ind i husholdningsfilm eller bagepapir og læg dem i køleskabet til næste dag (12-24 timer).

3

Tænd ovnen på 160˚ C varmluft eller 180˚ C traditionel varme.

4

Skær dejen i tynde skiver med en meget skarp kniv og læg dem på en bageplade. Bag kagerne midt i ovnen i 8-10 min. Pas på de ikke bliver sorte i kanten. Afkøl på bagerist og opbevar dem i en kagedåse.

Tip

Vil du hellere have firkantede brunkager? Kom dejen i en lille firkantet form og lad den hvile. Skær dejen ud i aflange stænger inden den skæres i tynde skriver.

Næringsindhold til opskriften Sprøde luksus Brunkager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 402kJ
96kcal
1746kJ
417kcal
Fedt 4.25g 18.48g
Kulhydrat 12.91g 56.14g
Protein 1.14g 4.94g