Svampet gulerodskage med mascarponemousse

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne luksus gulerodskage er svampet og lækker, med pynt af store chokoladeperler og en let mousse lavet med mascarponeost støbt i forskellige former.

8 - 10 portioner

for let øvede 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Svampet gulerodskage med mascarponemousse

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
silikoneform, halvkugleformet
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm

Mascarponemousse:

1 blad Dr. Oetker Husblas
250 g mascarpone
3 spsk. flormelis
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
2 ½ dl piskefløde

Gulerodskage:

2 æg str. M/L
125 g brun farin
50 g sukker
1 ½ dl smagsneutral olie
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
125 g hvedemel
1 brev Dr. Oetker Brunt Bagepulver
175 g revet gulerod
25 g pekannødder , hakket

Pynt:

Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls

Tilberedning

Tilberedning

1

Mascarponemousse

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Kom mascarpone i en skål, tilsæt flormelis og rør det hele grundigt sammen. Tilsæt vaniljepasta og rør massen sammen.

Lun ½ dl fløde let, knug husblassen for vand og opløs den i den lune fløde. Rør rundt indtil husblassen er helt opløst. Rør blandingen i mascarponemassen. 

Hæld de resterende 2 dl fløde op i en skål og pisk det til en let flødeskum. Vend det forsigtigt i mascarponemassen. Kom moussen i en sprøjtepose, hvori der klippes et lille hul og fyld moussen i silikoneformene. Skrab overfladen med en spartel så den er glat. Stil moussen i fryseren indtil den er helt frossen, da den så er nemmest at få ud af formen, gerne natten over.

2

Gulerodskage

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.


Pisk æg, brun farin, sukker, olie og vaniljepasta sammen i en skål.

Bland, i en anden skål, mel og bagepulver. Sigt melblandingen i æggemassen. Tilsæt de revne gulerødder, og rør det hele godt sammen. Hæld dejen i en smurt springform (ø 20 cm) gerne med bagepapir i bunden. Drys dejen med hakkede pekannødder. Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle af i formen.

3

Pynt

Tag mascarponemousse-bomberne ud af fryseren og befri dem fra formen. Pynt den afkølede gulerodskage med moussebomberne og Golden and Shiny Pearls. Lad moussen tø op på kagen inden servering. 

Tip

Mascarponemoussen kan laves i forskellige former og størrelser. 

Næringsindhold til opskriften Svampet gulerodskage med mascarponemousse

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2282 kJ
545 kcal
1491 kJ
356 kcal
Fedt 37.90 g 24.77 g
Kulhydrat 40.20 g 26.27 g
Protein 7.36 g 4.81 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: