Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Tropiske marengsslikkepinde

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Disse sommerlige marengsslikkepinde kan bruges både til kagepynt og bordpynt. Sæt dem fx i en vase på midten af bordet eller i en festligt pyntet lagkage.

10 stk.

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Tropiske marengsslikkepinde

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjteposer
10 slikkepinde i papir eller træ eller papsugerør
Dr. Oetker blad tyl; 18 mm
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 8 mm
fin stjernetyl

Tropiske marengsslikkepinde:

2 breve Dr. Oetker Perfect Meringues
1 ½ dl vand (koldt)
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Black & Gold , sort krymmel som vandmelonens kerner.

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 100 °C varmluft. Det er vigtigt at ovnen ikke bliver varmere, da pynten så risikerer at smelte. Du kan evt. sætte ovnen på 90 ºC og så bage marengsen lidt længere, for at være på den sikre side.

1

Tropiske marengsslikkepinde

Hæld posens indhold i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort tid ved lav hastighed og derefter ved højeste hastighed i mindst 3 minutter indtil marengsen er helt stiv.


Del marengsmassen op i tre skåle.
I én skål tilsættes concentrated red color, i en anden tilsættes concentrated yellow color og i den sidste tilsættes concentrated green color. Bland farverne godt rundt i marengsmassen og pas på ikke at slå luften ud af massen. Farve tilsættes alt efter lyst og behov.


Kom alt den gule marengsmasse i en sprøjtepose med en fin stjernetylle.
Kom alt den røde marengsmasse i en sprøjtepose med en lukket stjernetylle (ø 8 mm).

Kom halvdelen af den grønne marengsmasse i en sprøjtepose med en lukket stjernetylle (ø 8 mm). Kom den anden halvdel i en sprøjtepose med bladtylle.

2

Vandmelon marengsslikkepinde

Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt 5 dutter af rød marengsmasse på bagepapiret og sæt toppen af et papirsugerør fast i hver, så de ligger på bagepladen.

Tag den ene portion grønne marengsmasse med den lukkede stjernetylle og lav en buet stribe marengs hen midt over sugerøret -- dette er skrællen på vandmelonen.
Tag herefter den røde marengsmasse og sprøjt i zig-zag bevægelser op ad sugerøret, så det ender i en spids - det er vandmelonen.
Drys vandmelonen med sort krymmel så det ligner kerner.


Med resten af den røde marengs lav små marengskys rundt på bagepladen ved siden af vandmelonslikkepindene.

3

Ananas marengsslikkepinde

Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt 5 dutter af gul marengsmasse på bagepapiret og sæt toppen af et papirsugerør fast i hver, så de ligger på bagepladen.

Lav dutter med den gule marengsmasse hen over sugerøret, så de former en ananas. Der skal ca. være 3 marengstoppe ved siden af hinanden i bredden og 4 i højden.


Tag den anden portion grønne marengsmasse med bladtyllen. Fra toppen af ananasen sprøjtes den grønne marengsmasse ud. Hiv lidt op og ud i sprøjteposen således at massen "falder" ud over toppen af ananasen. Slut af med at sprøjte dutter ovenpå toppen så toppen får lidt fylde.


Sæt dutter med den resterende marengsmasse rundt på bagepladen som små marengskys.

Bag marengsslikkepindende 90 minutter, indtil de er helt tørre.

Næringsindhold til opskriften Tropiske marengsslikkepinde

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 800 kJ
191 kcal
1231 kJ
294 kcal
Fedt 0.33 g 0.51 g
Kulhydrat 45.13 g 69.43 g
Protein 1.69 g 2.61 g