Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vaniljebudding med blommegelé

Prøv denne lækre budding med vanilje og blommegelé.

6 - 8 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vaniljebudding med blommegelé

Blommesaft:

1 kg blommer , modne
400 g sukker
4 dl vand
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Gelé:

9 blade Dr. Oetker Husblas
about 5 dl blommesaft , koncentreret, evt. hjemmelavet

Budding:

1 brev Dr. Oetker Familie-Pakke Budding med vaniljesmag
100 g sukker
1 l letmælk

Tilberedning

Tilberedning

1

Blommesaft

Vask dine blommer og fjern eventuelle stilke og blade. Halvér blommerne, men lad bare stenen sidde i og kom dem op i en gryde. Tilsæt vaniljepasta sammen med sukker og vand. Bring det hele i kog og lad simre ca. 10 minutter.

2

Tag gryden af varmen og lad det trække i en halv time. Si saften igennem en fintmasket sigte eller gerne igennem et saftklæde. Så får du den flotteste klare saft til din budding.

3

Gelé

Udblød husblas i en stor skål med koldt vand i ca. 10 min. Klem husblassen fri for væde og rør den ud i en dl af den endnu varme saft. Rør rund til husblassen er helt opløst. Tilsæt derefter de resterende 4 dl afkølet saft og rør blandingen godt sammen. Hæld saften i din form eller skål og sæt på køl. Lad geléen sætte sig til den er stiv men stadig lidt blød. Det tager ca. 3 timer. Først derefter starter du på buddingen.

4

Budding

Et brev buddingpulver hældes i en skål, hvor det blandes med sukker og røres til en jævning med 2 dl mælk. Bring det resterende af mælken i kog i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt jævningen lidt ad gangen under konstant omrøring. Bring igen buddingen i kog under stadig omrøring og lad den koge i min. 1 minut ved svag varme og under kraftig omrøring.

5

Hæld buddingen ovenpå den satte blommegelé. Sæt den igen til afkøling i køleskab i mindst 4 timer.

Tips og tricks

Smagen på geléen kan varieres efter humør og smag. Prøv f.eks. med æblegelé, brombær- eller grapegelé.

Næringsindhold til opskriften Vaniljebudding med blommegelé

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1784kJ
426kcal
615kJ
147kcal
Fedt 4.61g 1.60g
Kulhydrat 88.65g 30.68g
Protein 6.80g 2.35g