Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Vaniljebudding med blommegelé

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Prøv denne lækre retro budding med vanilje og blommegelé. En klassisk dessert der smager skønt.

6 - 8 portioner

for let øvede 45 Minutter without_eggs Uden æg iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vaniljebudding med blommegelé

Blommesaft:

1 kg blommer , modne
400 g sukker
4 dl vand
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Blommegelé:

9 blade Dr. Oetker Husblas
5 dl blommesaft , fra ovenstående opskrift

Vaniljebudding:

1 brev Dr. Oetker Familie-Pakke Budding med vaniljesmag
100 g sukker
1 l letmælk

Tilberedning

Tilberedning

1

Blommesaft

Vask blommerne og fjern eventuelle stilke og blade. Halvér blommerne, men lad bare stenen sidde i og kom dem i en gryde. Tilsæt vaniljepasta, sukker og vand. Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 10 minutter.


Tag gryden af varmen og lad det trække i en halv time. Si saften igennem en fintmasket sigte eller et saftklæde. Så saften bliver flot og klar.

2

Blommegelé

Udblød husblas i en stor skål med koldt vand i ca. 10 minutter. 


Klem husblassen fri for væde og rør den ud i 1 dl af den varme saft, hvis saften er blevet for kold, varmes den op inden husblassen tilsættes. Rør rund til husblassen er helt opløst. 


Tilsæt derefter de resterende 4 dl afkølet saft og rør blandingen godt sammen. Hæld saften i en buddingeform eller en skål og sæt på køl. Lad geléen sætte sig til den er stiv, men stadig lidt blød, ca. 3 timer. Start først da på buddingen.

3

Vaniljebudding

Hæld et brev Budding med vaniljesmag i en skål. Tilsæt sukker og røre det til en jævning med 2 dl letmælk.


Bring resten af mælken (8 dl) i kog. Tag gryden af varmen og rør jævningen i under kraftig omrøring. Kom derefter gryden tilbage på varmen og kog buddingen op under konstant omrøring i mindst 1 minut. 


Hæld buddingen over den satte blommegelé. Sæt den igen til afkøling i køleskab i mindst 4 timer.



Vend forsigtigt den satte budding over på et serveringsfad, dyp evt. formen kort i varmt vand, hvis buddingen ikke vil slippe.

Tip

Smagen på geléen kan varieres efter humør og smag. Prøv f.eks. med æblegelé, brombær- eller vindruegelé.

Næringsindhold til opskriften Vaniljebudding med blommegelé

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1767 kJ
422 kcal
611 kJ
146 kcal
Fedt 4.45 g 1.54 g
Kulhydrat 88.48 g 30.62 g
Protein 6.66 g 2.30 g