Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Brownie-Bomb

Denne kage er en rigtig chokoladebombe! Pynt med økologisk krymmel med kakao, som smager skønt og let syrligt. Perfekt til en bastant Brownie-Bomb!

8 - 10 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Brownie-Bomb

Redskaber:

springform; ø 20 cm

Brownie:

200 g smør i tern
200 g mørk chokolade ca. 65%, groft hakket
3 stk. æg str. M/L
225 g hvidt sukker
1 spsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
125 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 knsp. salt
50 g hasselnødder , groft hakket
1 pose Dr. Oetker Valnødder , grofthakket

Chokoladecreme:

4 dl piskefløde
200 g mørk chokolade ca. 65%, fint hakket

Pynt:

Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
brombær
rød skovsyre

Tilberedning

Tilberedning

Elsker du den klassiske brownie? Så kast dig ud i at bage denne chokoladebrownie med luftigt chokoladecreme på toppen. Denne fine kage er udviklet og pyntet af kok og opskriftudvikler Louise Lorang fra online magasinet Lorang & Co.

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

1

Brownie

Smelt smør og chokolade i en lille gryde, benyt evt. vandbad. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål til det er lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål.


Afkøl chokolademassen lidt og vend den i æggemassen. Rør den sigtede melblandingen i. Vend det hele sammen med de hakkede hassel- og valnødder.


Beklæd en springform med bagepapir i bunden og smør siderne på springformen med smør. Fordel dejen deri.


Bag kagen ca. 20 min. Den er færdig, når den har sat sig i midten. Tjek evt. ved at stikke en kødnål eller gaffel i kagen. Der skal gerne hænge en lille smule dej fast på kødnålen eller gaflen for, at det bliver en brownie og ikke en klassisk chokoladekage. Afkøl kagen i springformen.

2

Creme

Opvarm 2 dl af fløden i en lille gryde. Det er vigtigt at fløden ikke koger. Imens hældes den finhakkede chokolade i en skål. Pisk ca. halvdelen af den opvarmede fløde med chokoladen. Når det meste af chokoladen er smeltet, piskes det sidste varme fløde langsomt i massen.


Pisk de resterende 2 dl af fløden stiv. Vend halvdelen af flødskummen sammen med chokolademassen. Bland det godt. Vend forsigtigt det sidste af flødeskummen i massen. Fyld cremen i en sprøjtepose med rund tylle. Læg sprøjteposen i køleskabet i ca. 40 min., for at lade cremen sætte sig.

3

Samling

Placér kagen på et fad. Sprøjt chokoladecremen ud i ca. 3 cm brede dutter ovenpå kagen. Gerne flere bobler forskudt oven på hinanden. Pynt kagen med Organic Earthy Cocoa krymmel, brombær og skovsyre. Servér enten kagen straks eller nyd den indenfor 2 timer efter den er lavet, for at sikre det bedste resultat. Kagen skal stå på køl indtil da.

Næringsindhold til opskriften Brownie-Bomb

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3395kJ
811kcal
1846kJ
441kcal
Fedt 59.28g 32.22g
Kulhydrat 56.99g 30.97g
Protein 10.15g 5.52g