Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Brownie-Bomb

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne kage er en rigtig chokoladebombe! Pynt med økologisk krymmel med en skøn smag af kakao. Perfekt som pynt til en bastant Brownie-Bomb!

8 - 10 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Brownie-Bomb

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm

Brownie:

200 g smør i tern
200 g mørk chokolade ca. 65%, groft hakket
125 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 knsp. salt
3 æg str. M/L
225 g hvidt sukker
1 spsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
1 pose Dr. Oetker Valnødder (50 g), grofthakket

Chokoladecreme:

4 dl piskefløde
200 g mørk chokolade ca. 65%, fint hakket

Pynt:

Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
brombær
rød skovsyre

Tilberedning

Tilberedning

Elsker du den klassiske brownie? Så kast dig ud i at bage denne chokoladebrownie med luftigt chokoladecreme på toppen. Denne fine kage er udviklet og pyntet af kok og opskriftudvikler Louise Lorang fra online magasinet Lorang & Co.

1

Brownie

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

Smelt forsigtigt smør og chokolade i en lille gryde, benyt evt. vandbad. Lad det afkøle let.

Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål til det er lyst og luftigt. Vend den let afkølede chokolademasse i. Sigt melblandingen i og vend det sammen. Tilsæt hasselnøddeflager og hakkede valnødder og vend dejen sammen.


Kom dejen i en smurt springform (ø 20 cm) med bagepapir i bunden, glat dejen ud i formen.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Den er færdig, når den har sat sig i midten. Mærk efter med et træspyd. Der skal gerne hænge en lille smule dej fast for, at det bliver en brownie og ikke en klassisk chokoladekage. Afkøl kagen i springformen.

2

Chokoladecreme

Opvarm 2 dl af piskefløden i en lille gryde. Det er vigtigt at fløden ikke koger. 


Kom den finthakkede chokolade i en skål. Hæld halvdelen af den opvarmede fløde over chokoladen og rør kraftigt rundt. Når det meste af chokoladen er smeltet, piskes det sidste varme fløde langsomt i massen.

Pisk de resterende 2 dl af fløden til skum. Vend halvdelen af flødeskummet sammen med chokolademassen. Vend derefter forsigtigt det sidste af flødeskummen i cremen. Fyld cremen i en sprøjtepose med rund tylle. Læg sprøjteposen i køleskabet i ca. 40 minutter, for at lade cremen sætte sig.

3

Samling

Befri brownien fra formen og placér den på et fad. Sprøjt chokoladecremen ud i ca. 3 cm store dutter ovenpå kagen. Gerne flere dutter forskudt oven på hinanden. 


Pynt kagen med Organic Earthy Cocoa krymmel, brombær og skovsyre. 

Tip

Servér enten kagen straks eller indenfor 2 timer efter den er lavet, for at sikre det bedste resultat. Kagen skal stå på køl indtil servering.

Næringsindhold til opskriften Brownie-Bomb

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3479 kJ
831 kcal
1892 kJ
452 kcal
Fedt 58.58 g 31.84 g
Kulhydrat 62.01 g 33.70 g
Protein 9.44 g 5.13 g