Flag

Champagnevingummier

40 - 50 stk.
Nem
170 minutter
Vingummier med smag af champagne er det perfekte hjemmelavede slik til en festlig anledning, fx til nytår og bryllup.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Champagnevingummier
12 bladeDr. Oetker Husblas
200 gsukker
75 gglukosesirup
100 gvand
1citron
2 ½ dlchampagne eller cremant (eller f.eks. mokai med hyldeblomstsmag)
1 spsk.smagsneutral olie
4 spsk.sukker
½ tsk.Dr. Oetker Citronsyre

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Citronsyre
Picture - Slikbogen

Denne opskrift stammer fra bogen Hjemmelavet Slik af Martin Wiese
Foto: David Bering / Montgomery

1

Champagnevingummier

12 bladeDr. Oetker Husblas
200 gsukker
75 gglukosesirup
100 gvand
1citron
2 ½ dlchampagne eller cremant (eller f.eks. mokai med hyldeblomstsmag)
1 spsk.smagsneutral olie
4 spsk.sukker
½ tsk.Dr. Oetker Citronsyre

Udblød husblassen i koldt vand. Kog sukker, glukosesirup, vand og saften fra citronen op i en gryde i 15 minutters tid. Når sukkerlagen er færdig med at koge, tages den af varmen. Lad massen køle lidt ned til 80 grader. Vrid nu husblassen fri for vand, og smelt den i den lune sukkermasse. Tilsæt herefter champagne eller cremant. Smør silikoneformene med lidt smagsneutral olie, så vingummierne er nemmere at få ud. Brug en ske eller doseringstragt til at fordele vingummimassen i formene. Sæt vingummierne på køl i et par timer eller til dagen efter.

Når vingummierne har sat sig, tages de forsigtigt ud af formene. Vend dem i en blanding af sukker og citronsyre lige inden servering.

Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller på køl.