Doughnut småkager med nem glasur

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den runde doughnut (eller donut) er normalt gærdej friteret i olie. Men her er en opskrift på nemme og fine doughnut småkager, der blot skal bages i ovnen.

ca. 12 stk.

nem 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Doughnut småkager med nem glasur

Redskaber:

håndmixer
kagerulle
rund udstikker; ø 7 cm
rund udstikker; ø 2 cm

Doughnut småkager:

150 g blødt smør
65 g sukker
1 ½ tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
250 g hvedemel

Nem glasur og pynt:

1 pose Dr. Oetker Base for Buttercream
½ dl vand
ca. ½ tsk. Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
ca. ½ tsk. Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Rainbow Mix
ca. ½ tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 170 °C varmluft eller 190 °C almindelig varme.

1

Småkagedej

Pisk smør og sukker blødt og cremet med en håndmixer. Tilsæt vaniljeekstrakt og mel og saml dejen med hænderne indtil dejen er blød og sammenhængende. Ælt derefter dejen let sammen på et meldrysset bord. 

Tag kagerullen og rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse, drys med lidt mel, hvis dejen begynder at klistre til bordet. Udstik cirkler med en rund udstikker (ø 7 cm). Udstik derefter et lille hul i hver cirkel med en lille rund udstikker (ø 2 cm). Gentag indtil der er 10 småkager, rul dejen ud igen hvis nødvendigt. 

Placér småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, sørg for at der er lidt afstand mellem kagerne. Sæt bagepladen i køleskabet i 30 minutter. 


Bag de kolde småkager midt i ovnen til de er gyldne, ca. 15 minutter. Lad dem afkøle i 5 minutter og sæt dem derefter på en rist for at lade dem blive helt kolde. 

2

Nem glasur

Kom indholdet fra en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt vand, hold lidt tilbage. Lad hellere glasuren være lidt for tyk end lidt for tynd på dette stadie - der kan altid spædes op med mere vand undervejs og husk at farven også fortynder en smule.

Del glasuren ligeligt i 3 små skåle. Kom Concentrated Pink Colour i den ene skål og bland godt. Tilsæt mere farve indtil den ønskede farve opnås. Tilsæt hhv. Concentrated Blue Colour og Concentrated Yellow colour til de to resterende skåle indtil den ønskede farve opnås. 

3

Dekoration af småkagerne

Brug en teske til at fordel glasurerne på småkagerne, så der både er pink, gule og blå doughnut småkager. Det gør ikke noget hvis glasuren flyder lidt ud over kanten, det giver dem bare et glaseret doughnut-look. Drys glasuren med Rainbow Mix krymmel imens den stadig er fugtig. Lad glasuren sætte sig.

Tips

Hvis din bageplade ikke kan gå i køleskabet, kan du lægge et stykke bagepapir på et spækbræt og komme småkagerne derpå. Efter kagerne har været i køleskabet kan du forsigtigt trække bagepapiret fra spækbrættet over på bagepladen.

Husk at du selvfølgelig kan bruge lige præcis de farver du har lyst til - eller bruge lidt af den hvide ufarvede glasur også. 

Næringsindhold til opskriften Doughnut småkager med nem glasur

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1105 kJ
264 kcal
1754 kJ
419 kcal
Fedt 9.87 g 15.67 g
Kulhydrat 36.63 g 58.14 g
Protein 2.42 g 3.83 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: