Enhjørning bogstavskage

(0)
4 4 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Eventyrlig bogstavskage toppet med farverig smørcreme og pyntet med marengskys, regnbuer og enhjørningpynt.

6 - 8 portioner

for let øvede 120 Minutter

Talkager og bogstavkager er populære, så hvorfor ikke kombinere de med et eventyrligt tema som Enhjørning. Det er jo kun fantasien der sætter grænsen for hvilket tema du ønsker til din bogstavkage, men vi kan simpelthen ikke så for denne. De søde Unicorn sugar faces sætter lige prikken over i'et for denne kage.

Tilberedning

Tilberedning

1

Lyse bunde

Tænd ovnen på 190°C varmluft.

Smelt hvid chokolade og smør i en gryde, lad det køle let af.

Pisk æg, sukker, salt, citronskal og vaniljepasta luftig og lys (TIP: sørg for at få alt dejen med, citronskallen har tendens til at sætte sig fast i piskeriset).

Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen, vend det hele sammen, tilføj til sidst den hvide chokolade og smør og vend det hele forsigtigt sammen.

Fordel dejen i en bradepande med bagepapir, vigtigt at smøre dejen ud så den bliver jævnt fordelt.

Bagetid: 9 - 11 minutter

Lad den køle let af og vend den herefter ud på et nyt stykke bagepapir og fjern bagepapiret som sidder på kagen.

Print skabelonen ud af et af bogstaverne. Bogstaverne er ca. 16x23 cm og der kan derfor skæres to bogstaver ud af en bradepandekage. Når bunden er let afkølet, skæres to ens bogstaver ud med en skarp kniv.

2

Marengspynt

Tænd ovnen på 100°C.

Bland posens indhold med vand. Pisk med en håndmixer, først på lav hastighed, herefter på høj hastighed i 3 min. Blandingen er klar, når marengsen er luftig og stiv. Fordel marengsen i 5 forskellige små bøtter og farv hver af dem i pastelfarver såsom rød, orange, grøn, blå og lilla. 

Fordel farverne på et stykke husholdningsfilm og rul det sammen luk den ene ende og klip den anden så tæt på marengsen som muligt. Put rullen med marengs ned i en sprøjtepose med en stjernetyl. Beklæd en bradepande med bagepapir og sprøjt forskellige størrelse dutter og rosetter.

Bag marengsene ved 100°C varmluft i 60 min. Lad dem afkøle og opbevar dem i en lukket beholder.

Bagetid: 60 minutter

3

Regnbuer

Farv fondanten i de 5 forskellige farver og lav 3-4 regnbuer.

4

Buttercream

Pisk indholdet af en pose Dr. Oetker Base for Buttercream med smør og mascarpone. Pisk i cirka 4 minutter med en håndmixer ved fuld styrke.

Fordel buttercreamen i 5 forskellige beholdere og farv den i pastelfarverne rød, orange, grøn, blå og lilla. Gør det samme som ved marengsene - fordel farverne på et stykke
husholdningsfilm og rul det sammen. Luk den ene ende og klip den anden så tæt på
buttercreamen som muligt. Put rullen med buttercream ned i en sprøjtepose med en rund glat tyl.

Kagen er nu klar til at blive samlet.

5

Samling

Læg den første bund på et fad og sprøjt små dutter buttercream rundt i kanten af bogstavet. I midten lægges der friske hindbær. Læg den anden bund ovenpå og sprøjt buttercream i dutter så det dækker hele toppen.

Pynt kagen med fondant regnbuer, marengsdutter og rosetter, guldkuglerne fra Dr. Oetker Black & Gold krymmel og Dr. Oetker Unicorn Faces.

Tips

Mængden af buttercream i denne opskrift passer til bogstavet E i A4 størrelse. Hvis du vælger at lave bogstaverne større, skal du ligeledes lave mere buttercream.

Næringsindhold til opskriften Enhjørning bogstavskage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 4392 kJ
1049 kcal
1051 kJ
251 kcal
Fedt 36.29 g 8.68 g
Kulhydrat 156.83 g 37.52 g
Protein 15.24 g 3.65 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: