Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Honningkagehus | Liv Martine

Lav det skønneste Honningkagehus. Livs Honningkagehus er samlet med spiseligt bagelim og pyntet med fin glasur og krymmel.

1 stk.

for let øvede 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Honningkagehus | Liv Martine

Honningkagedej:

300 g honning
225 g brun farin
225 g smør
1 tsk. Dr. Oetker Natron
1 brev Dr. Oetker Brunt Bagepulver
2 æg str. M/L
775 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
fintrevet skal af 1 ubehandlet appelsin

Pynt:

2 blade Dr. Oetker Husblas
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Pynteglasur , rød og grøn

Samling:

Dr. Oetker Bagelim
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Du finder en skabelon til honningkagehuset på honningkagehus.dk

1

Honningkagedej

Varm honning, brun farin og smør op i en gryde. Tilsæt natron og brunt bagepulver. Sluk for varmen og lad massen boble op under omrøring. Sæt den på køl i ca. 15 minutter. Bland herefter æg, mel, vaniljeekstrakt og appelsinskal i massen og ælt dejen sammen. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i minimum 30 minutter og gerne til dagen efter.

2

Udrulning

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme. Print skabelon på honningkagehus.dk og find urtekniv og kagerulle frem. Rul dejen ud på bagepapir i ½ cm tykkelse og skær dejen ud efter skabelonen. Fordel husets dele på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag honningkagehusdelene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter.

3

Samling og pynt

Start med at lave ruder i vinduerne ved at sætte blade af husblas fast med bagelim på bagsiden af husets sider. Pynt derefter husets dør, sider, forside, bagside og tag med glasur. Lad den tørre inden huset samles. Huset kan pyntes lige præcis som du har lyst til, men husk at sætte evt. krymmel og kugler på mens glasuren stadig er våd. Saml huset ved hjælp af bagelim. Begynd fx med for- og bagside og smør lim på kanterne og saml huset med siderne. Sæt taget på til sidst ved at komme bagelim på for- og bagsidens skrå sider. Når huset er samlet, kan du evt. sætte et elektrisk fyrfadslys ind i det og bruge det som pynt i julen, eller du kan spise det med det samme.

Tip

Brug resterne af honningkagedejen til at udstikke kagemænd og andre figurer.

Næringsindhold til opskriften Honningkagehus | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 26699kJ
6377kcal
1461kJ
349kcal
Fedt 206.04g 11.28g
Kulhydrat 1,015.85g 55.60g
Protein 98.96g 5.42g