Honningkagehus | Liv Martine

(0)
4 11 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lav det skønneste Honningkagehus. Livs Honningkagehus er samlet med spiseligt bagelim og pyntet med fin glasur og krymmel.

1 stk.

for let øvede 110 Minutter

Honningkagehuse (eller peberkagehuse) hører julen til. Der er uendelig måder husene kan pyntes på, og et honningkagehus fungerer som en flot (og spiselig!) julepynt gennem hele december.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Honningkagehus | Liv Martine

Redskaber:

kagerulle

Honningkagedej:

300 g honning
225 g brun farin
225 g smør
1 tsk. Dr. Oetker Natron
1 brev Dr. Oetker Brunt Bagepulver
2 æg str. M/L
775 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
fintrevet skal af 1 ubehandlet appelsin

Pynt:

2 blade Dr. Oetker Husblas
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Hvid Pynteglasur
Dr. Oetker Rød Pynteglasur
Dr. Oetker Grøn Pynteglasur

Samling:

Dr. Oetker Bagelim
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Du finder en skabelon til honningkagehuset på honningkagehus.dk

1

Honningkagedej

Varm honning, brun farin og smør op i en gryde. Tilsæt natron og brunt bagepulver. Sluk for varmen og lad massen boble op under omrøring. Sæt den på køl i ca. 15 minutter. Bland herefter æg, mel, vaniljeekstrakt og appelsinskal i massen og ælt dejen sammen. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i minimum 30 minutter og gerne til dagen efter.

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

2

Udrulning

Print skabelon på honningkagehus.dk og find urtekniv og kagerulle frem. Rul dejen ud på bagepapir i ½ cm tykkelse og skær dejen ud efter skabelonen. Fordel husets dele på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag honningkagehusdelene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter.

Bagetid: ca. 10 - 12 minutter

3

Samling og pynt

Start med at lave ruder i vinduerne ved at sætte blade af husblas fast med bagelim på bagsiden af husets sider. Pynt derefter husets dør, sider, forside, bagside og tag med hvid, rød og grøn Pynteglasur. Lad det tørre inden huset samles. Pynt huset efter egen fantasi, husk dog at sætte evt. krymmel og kugler på mens glasuren stadig er våd. 

Saml huset ved hjælp af bagelim. Begynd fx med for- og bagside og smør lim på kanterne og saml huset med siderne. Sæt taget på til sidst ved at komme bagelim på for- og bagsidens skrå sider. 

Tip

Når huset er samlet, kan du evt. sætte et elektrisk fyrfadslys ind i det og bruge det som pynt i julen, eller du kan spise det med det samme.


Brug resterne af honningkagedejen til at udstikke kagemænd og andre figurer.

Næringsindhold til opskriften Honningkagehus | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 27197 kJ
6496 kcal
1486 kJ
355 kcal
Fedt 197.75 g 10.81 g
Kulhydrat 924.86 g 50.57 g
Protein 105.36 g 5.76 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: