Honningkagehuse (eller peberkagehuse) hører julen til. Der er uendelig måder husene kan pyntes på, og et honningkagehus fungerer som en flot (og spiselig!) julepynt gennem hele december.
til opskriften Honningkagehus | Liv Martine
kagerulle |
300 g | honning |
225 g | brun farin |
225 g | smør |
1 tsk. | Dr. Oetker Natron |
1 brev | Dr. Oetker Brunt Bagepulver |
2 | æg str. M/L |
775 g | hvedemel |
2 tsk. | Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt |
fintrevet skal af 1 ubehandlet appelsin |
2 blade | Dr. Oetker Husblas |
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls | |
Dr. Oetker Hvid Pynteglasur | |
Dr. Oetker Rød Pynteglasur | |
Dr. Oetker Grøn Pynteglasur |
Dr. Oetker Bagelim |
Du finder en skabelon til honningkagehuset på honningkagehus.dk
Varm honning, brun farin og smør op i en gryde. Tilsæt natron og brunt bagepulver. Sluk for varmen og lad massen boble op under omrøring. Sæt den på køl i ca. 15 minutter. Bland herefter æg, mel, vaniljeekstrakt og appelsinskal i massen og ælt dejen sammen. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i minimum 30 minutter og gerne til dagen efter.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Print skabelon på honningkagehus.dk og find urtekniv og kagerulle frem. Rul dejen ud på bagepapir i ½ cm tykkelse og skær dejen ud efter skabelonen. Fordel husets dele på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag honningkagehusdelene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter.
Bagetid: ca. 10 - 12 minutter
Start med at lave ruder i vinduerne ved at sætte blade af husblas fast med bagelim på bagsiden af husets sider. Pynt derefter husets dør, sider, forside, bagside og tag med hvid, rød og grøn Pynteglasur. Lad det tørre inden huset samles. Pynt huset efter egen fantasi, husk dog at sætte evt. krymmel og kugler på mens glasuren stadig er våd.
Saml huset ved hjælp af bagelim. Begynd fx med for- og bagside og smør lim på kanterne og saml huset med siderne. Sæt taget på til sidst ved at komme bagelim på for- og bagsidens skrå sider.
Når huset er samlet, kan du evt. sætte et elektrisk fyrfadslys ind i det og bruge det som pynt i julen, eller du kan spise det med det samme.
Brug resterne af honningkagedejen til at udstikke kagemænd og andre figurer.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
27197
kJ
6496 kcal |
1486
kJ
355 kcal |
Fedt | 197.75 g | 10.81 g |
Kulhydrat | 924.86 g | 50.57 g |
Protein | 105.36 g | 5.76 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: