Juletræ af chokoladekage

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Disse små fine juletræer på pind, består af en saftig chokoladekage toppet med grøn pebermyntesmørcreme. En sød lille julekage.

ca. 14 stk.

for let øvede 45 Minutter

Chokoladekage er altid godt også i julen. Denne nemme chokoladekage er skåret ud som juletræer og pyntet med en cremet pebermynte frosting. En super fin julekage, der nok skal vække glæde.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Juletræ af chokoladekage

Redskaber:

bradepande; 20 x 30 cm
ispinde eller ligende
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rosenbladstyl; 16 mm

Chokoladekage:

175 g smør
1 ¾ dl vand (175 ml)
40 g kakao
400 g sukker
265 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk. Dr. Oetker Natron
½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk. fint salt
125 g yoghurt naturel
2 æg str. M/L

Pebermyntesmørcreme og pynt:

1 pose Dr. Oetker Base for Buttercream
250 g blødt smør
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Green Colour
4 spsk. piskefløde
Dr. Oetker The Taste of Christmas Sugar Decoration

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 150 °C varmluft.

1

Chokoladekage

Kom smør, vand og kakao i en lille gryde og smelt det sammen. Tag gryden af varmen og lad det køle let af.

Bland sukker, hvedemel, vaniljesukker, natron, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt smørblandingen og rør det hele sammen til en ensartet masse. Tilsæt yoghurt og æg og rør dejen godt sammen til den er glat og ensartet.

Hæld dejen i en smurt bradepande (20 x 30 cm) med bagepapir i bunden.
Bag kagen i midt i ovnen. 

Bagetid: ca. 30 minutter

Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen afkøle i formen.

2

Udskæring

Løsn kanten af kagen fra formen og fjern bagepapir. Skær toppen af kagen af så kagen bliver plan, skær også det yderste af alle kanter af. Vend bunden opad, skær kagen over på midten på den lange side til to aflange stykker på ca. 9x29 cm. Skær det ene stykke i trekanter hvor bunden bliver ca. 7 cm. Der kan blive omkring 7 trekanter. Gentag for det andet kagestykke, så der i alt bliver 14 trekanter. Kom en ispind i bunden af hver trekant.

3

Chokoladeglasur og pynt

Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt stuetempereret smør, Naturlig Pebermynteekstrakt og Concentrated Green Colour. Pisk først kort ved lav hastighed og derefter ved høj hastighed i 2-3 minutter til smørcremen er lys og luftig. Tilsæt piskefløde og pisk kort sammen.

Kom pebermyntefrostingen i en sprøjtepose med en rosenbladstyl (ø 16 mm). Sprøjt et zigzag mønster på hver kage fra juletræets top til bunden. Pynt med Taste of Christmas Sugar Decoration.

Tips

Juster mængden af pebermynte efter smag, pebermynten kan også helt undlades.

Kom kageresterne, der blev skåret af kagen i fryseren og saml sammen fra andre kager til du har nok til en portion romkugler.

Hvis du ikke har nogle ispinde kan du sagtens undlade at komme juletræerne på pind.

Næringsindhold til opskriften Juletræ af chokoladekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2177 kJ
520 kcal
1624 kJ
388 kcal
Fedt 27.54 g 20.55 g
Kulhydrat 57.14 g 42.64 g
Protein 4.45 g 3.32 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: