Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Kagemænd

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Søde julesmåkager, der ligner honningkagemænd, men som faktisk er en chokoladesmåkage. En fin og sjov småkage, der er hyggelig at lave sammen med børn.

ca. 20 stk.

for let øvede 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kagemænd

Redskaber:

kagerulle
udstikker - honningkagemand
Dr. Oetker engangssprøjtepose

Småkagedej med kakao:

200 g blødt smør
100 g sukker
½ tsk. fint salt
300 g hvedemel
4 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
ca. 20 Dr. Oetker Smuttede Mandler , eller mandler med skal på

Pynt:

100 g flormelis
ca. 1 spsk. citronsaft , eller vand
Dr. Oetker Christmas Party

Tilberedning

Tilberedning

1

Småkagedej med kakao

Bland smør, sukker og salt sammen. Sigt mel og kakaopulver i blandingen, og ælt dejen sammen. Tryk dejen flad og pak den ind i husholdningsfilm og kom den i køleskabet i mindst 1 time.

Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn. 


Drys bordpladen med mel og rul dejen ud til en tykkelse på ca. 5 mm.  Udstik kagemænd og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Placér en mandel på brystet af hver kagemand og fold forsigtigt en af armene ind over mandlen, så det ligner at kagemanden holder mandlen. Småkagedejen skal være relativt blød, når armen foldes ind over mandlen, hvis den er for kold og stiv så risikere armen at knække.

Bag småkagerne i midten af ​​ovnen i ca. 12 minutter. Lad dem afkøle på en rist.

2

Pynt

Bland flormelis og citronsaft sammen i en skål til glasuren er glat, juster evt. mængden af citronsaft, glasuren skal være forholdsvis tyk, så den ikke flyder for meget ud. Kom glasuren i en sprøjtepose, og klip et lille hul (ca. ø 2 mm). 

Pynt honningkagemændene efter ønske med ansigter og mønstre og drys med Christmas Party krymmel. Lad glasuren tørre.

Tips

Hvis dejen er lidt blød og det er svært at flytte kagemændende over på bagepapiret, så prøv at udrulle dejen imellem to stykker bagepapir. Kom bagepapir med dej over på bagepladen og udstik kagemænd med lidt mellemrum direkte på bagepapiret. Fjern overskydende dej, men lad kagerne blive på bagepapiret, fortsæt derefter den resterende fremgangsmåde for opskriften.

Opbevar småkagerne tørt og køligt i en lufttæt dåse.

Næringsindhold til opskriften Kagemænd

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 770 kJ
184 kcal
1922 kJ
459 kcal
Fedt 9.12 g 22.81 g
Kulhydrat 19.01 g 47.52 g
Protein 2.50 g 6.24 g