Flag

Kanelsmåkager

40 - 50 stk.
Nem
90 minutter
De lækre småkager spreder glæde i hjemmet. De er ekstra sprøde med en god smag af kanel. Kun fantasien sætter grænser for småkagernes form og pynt.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
udstikker
håndmixer
kagerulle

Ingredienser

Dejen
150 gblødt smør
½ dlsmagsneutral olie (fx. rapsolie)
150 gfarin
100 gflormelis
2 spsk.sirup
2æggeblommer str. M/L
2 spsk.vand
375 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Natron
2 spsk.stødt kanel
Pynt
Dr. Oetker Silver
flormelis
vand
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Dr. Oetker Gul Konditorfarve
Dr. Oetker Rainbow Mix

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Silver
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Rainbow Mix
1

Dejen

150 gblødt smør
½ dlsmagsneutral olie (f.eks. rapsolie)
150 gfarin
100 gflormelis
2 spsk.sirup
2æggeblommer str. M/L
2 spsk.vand
375 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Natron
2 spsk.stødt kanel

Pisk smør, olie, farin, flormelis og sirup sammen til en cremet masse. Tilsæt æggeblommer, vand, sigtet mel, natron og kanel og ælt dejen sammen til en ensartet, smidig masse. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 1 time.


Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.


Ælt dejen lidt og rul den ud i ½ cm tykkelse. Udstik småkager med udstiksforme, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.


Bag kanelsmåkagerne i 8-10 min. til de er gyldenbrune. Afkøl kanelsmåkagerne på en bagerist

Bagetid: 8 - 10 Minutes

2

Pynt

flormelis
vand
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Dr. Oetker Gul Konditorfarve
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Dr. Oetker Silver
Dr. Oetker Rainbow Mix

Lav en glasur af flormelis og varmt vand tilsat konditorfarve og overtræk de afkølede småkager. Pynt med krymmel.


Tip

Opbevar småkagerne i en kagedåse.


Glasuren skal være helt størknet inden småkagerne lægges ned i kagedåsen. Læg bagepapir mellem lagene. Glasuren kan gøre småkagerne bløde, og småkagerne kan derfor med fordel dekoreres efterhånden som de serveres.