Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Kanelsmåkager

De lækre småkager spreder glæde i hjemmet. De er ekstra sprøde med en god smag af kanel. Kun fantasien sætter grænser for småkagernes form og pynt.

40 - 50 stk.

nem 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kanelsmåkager

Redskaber:

udstikker
håndmixer
kagerulle

Dejen:

150 g blødt smør
0,5 dl smagsneutral olie (fx. rapsolie)
150 g farin
100 g flormelis
2 spsk. sirup
2 æggeblommer str. M/L
2 spsk. vand
375 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Natron
2 spsk. stødt kanel

Pynt:

flormelis
vand
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Dr. Oetker Gul Konditorfarve
Dr. Oetker Birthday Mix

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Pisk smør, olie, farin, flormelis og sirup sammen til en cremet masse. Tilsæt æggeblommer, vand, sigtet mel, natron og kanel og ælt dejen sammen til en ensartet, smidig masse. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 1 time.

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

Ælt dejen lidt og rul den ud i ½ cm tykkelse. Udstik småkager med udstiksforme, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.


Bag kanelsmåkagerne i 8-10 min. til de er gyldenbrune. Afkøl kanelsmåkagerne på en bagerist

2

Pynt

Lav en glasur af flormelis og varmt vand tilsat konditorfarve og overtræk de afkølede småkager. Pynt med krymmel. 

Tip

Opbevar småkagerne i en kagedåse.


Glasuren skal være helt størknet inden småkagerne lægges ned i kagedåsen. Læg bagepapir mellem lagene. Glasuren kan gøre småkagerne bløde, og småkagerne kan derfor med fordel dekoreres efterhånden som de serveres.

Næringsindhold til opskriften Kanelsmåkager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 377kJ
90kcal
1792kJ
428kcal
Fedt 4.09g 19.47g
Kulhydrat 12.12g 57.73g
Protein 0.99g 4.69g