Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Klassiske jødekager

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Disse klassiske jødekager kan du forme præcist som du vil. Drys de sprøde kager med kanelsukker og hakkede mandler og mærk julens fred sænke sig.

40 - 60 stk.

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassiske jødekager

Redskaber:

kagerulle
udstikker; ø 7 cm
udstikker; ø 3
bagepensel

Dej:

250 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt
170 g koldt smør
100 g sukker
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
1 æg , let pisket

Pynt:

1 æg
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler
Dr. Oetker Kanelsukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Dej

Rør mel og hjortetaksalt sammen. Smulder smørret sammen med melet, så det bliver som brødkrummer. Tilsæt sukker og vaniljepasta og ælt dejen sammen med ægget, dette gøres nemmest med hænderne. Tilsæt kun akkurat så meget æg, der skal til for at få dejen til at hænge sammen, uden at den er for klistret. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time.  

Tænd ovnen på 180 ºC varmluft.

Rul dejen ud så tyndt som muligt, ca. 1-2 mm. Sørg for at dejen ikke klistrer fast på bordet. Drys eventuelt bordet med lidt mel under udrulningen. Udstik småkager med den store udstikker. Flyt kagerne over på en bageplade med bagepapir. I kagerne på bagepladen udstikkes et hul i midten med den lille udstikker, så der dannes en krans. Fjern "hullet" og ælt dejresterne sammen og rul derefter dejen ud igen og udstik kager. Gentag til al dejen er brugt.

2

Pynt

Pisk  ægget sammen og pensl overfladen på kagerne. Drys først med de hakkede mandler og derefter med kanelsukker. 

Bag småkagerne i 6-8 min. midt i ovnen. Pas på at de ikke bliver for mørke.

Lad småkagerne køle helt af og opbevar dem derefter i en luftæt beholder.

Tip

Du kan udstikke jødekagerne i hvilken som helst form, du har lyst til fx som hjerter eller stjerner.

Næringsindhold til opskriften Klassiske jødekager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 247 kJ
59 kcal
1775 kJ
424 kcal
Fedt 3.62 g 25.84 g
Kulhydrat 5.65 g 40.35 g
Protein 1.01 g 7.23 g