Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Klassiske jødekager

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Disse klassiske jødekager kan du forme præcist som du vil. Drys de sprøde kager med kanelsukker og hakkede mandler og mærk julens fred sænke sig.

40 - 60 stk.

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassiske jødekager

Redskaber:

kagerulle
udstikker; ø 7 cm
udstikker; ø 3
bagepensel

Dej:

250 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt
170 g koldt smør
100 g sukker
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
1 æg , let pisket

Pynt:

1 æg
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler
Dr. Oetker Kanelsukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Dej

Rør mel og hjortetaksalt sammen. Smulder smørret sammen med melet, så det bliver som brødkrummer. Tilsæt sukker og vaniljepasta og ælt dejen sammen med ægget, dette gøres nemmest med hænderne. Tilsæt kun akkurat så meget æg, der skal til for at få dejen til at hænge sammen, uden at den er for klistret. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time.  

Tænd ovnen på 180 ºC varmluft.

Rul dejen ud så tyndt som muligt, ca. 1-2 mm. Sørg for at dejen ikke klistrer fast på bordet. Drys eventuelt bordet med lidt mel under udrulningen. Udstik småkager med den store udstikker. Flyt kagerne over på en bageplade med bagepapir. I kagerne på bagepladen udstikkes et hul i midten med den lille udstikker, så der dannes en krans. Fjern "hullet" og ælt dejresterne sammen og rul derefter dejen ud igen og udstik kager. Gentag til al dejen er brugt.

2

Pynt

Pisk  ægget sammen og pensl overfladen på kagerne. Drys først med de hakkede mandler og derefter med kanelsukker. 

Bag småkagerne i 6-8 min. midt i ovnen. Pas på at de ikke bliver for mørke.

Lad småkagerne køle helt af og opbevar dem derefter i en luftæt beholder.

Tip

Du kan udstikke jødekagerne i hvilken som helst form, du har lyst til fx som hjerter eller stjerner.

Næringsindhold til opskriften Klassiske jødekager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 247kJ
59kcal
1779kJ
425kcal
Fedt 3.62g 25.84g
Kulhydrat 5.65g 40.33g
Protein 1.01g 7.23g