Flag

Klejner

100 - 110 stk.
Middelsvær
180 minutter
Hjemmelavede kogte klejner er en juleklassiker. I denne opskrift skal klejnerne koges i palmin, og det kan anbefales at nyde dem, mens klejnerne er lune.
Modsat de fleste klassiske småkager bages klejner ikke i ovnen, men koges/frituresteges derimod i palmin eller olie. Disse klejner lavet med piskefløde og smagt til med både kardemomme og citron, mums! Perfekt til julens hyggestunder.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle

Ingredienser

Dej til klejner
500 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Hjortetaksalt
1 tsk.kardemomme
125 gsukker
revet skal fra 1 ubehandlet citron
100 gblødt smør
2æg str. M/L
2 dlpiskefløde
palmin til kogning (ca. 1 kg)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hjortetaksalt
1

Dej til klejner

500 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Hjortetaksalt
1 tsk.kardemomme
125 gsukker
revet skal fra 1 ubehandlet citron
100 gblødt smør
2æg
2 dlpiskefløde

Bland sigtet hvedemel, hjortetaksalt, kardemomme og sukker sammen med revet citronskal. Tilsæt smør, og rør det sammen med æg og fløde. Ælt dejen godt igennem, og lad den hvile 1 time i køleskabet. Dejen kan med fordel æltes på en køkkenmaskine.

2

Forme og koge klejner

palmin til kogning (ca. 1 kg)

Rul dejen tyndt ud, og skær den ud med en klejnespore eller en kniv. Stykkerne skal være ca. 2 cm brede og ca. 7 cm. lange. Vrid den ene ende igennem snittet i midten.

Kog klejnerne lysebrune i varm palmin (180 °C), og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir.