Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Klejner

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavede kogte klejner er en juleklassiker. I denne opskrift skal klejnerne koges i palmin, og det kan anbefales at nyde dem, mens klejnerne er lune.

100 - 110 stk.

for let øvede 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klejner

Dejen:

500 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt
1 tsk. kardemomme
125 g sukker
revet skal fra 1 ubehandlet citron
100 g blødt smør
2 æg str. M/L
2 dl piskefløde
palmin til kogning

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Bland sigtet hvedemel, hjortetaksalt, kardemomme og sukker sammen med revet citronskal. Tilsæt smør, og rør det sammen med æg og fløde. Ælt dejen godt igennem, og lad den hvile 1 time i køleskabet. Dejen kan med fordel æltes på en køkkenmaskine.

Rul dejen tyndt ud, og skær den ud med en klejnespore. Stykkerne skal være ca. 2 cm brede og ca. 7 cm. lange. Vrid den ene ende igennem snittet i midten.

Kog klejnerne lysebrune i varm palmin (180 °C), og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir.

Næringsindhold til opskriften Klejner

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 151 kJ
36 kcal
1516 kJ
362 kcal
Fedt 1.67 g 16.73 g
Kulhydrat 4.61 g 46.12 g
Protein 0.66 g 6.63 g