Lakridskonfekt med appelsin og pebermynte

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavet lakridskonfekt med appelsin eller pebermynte, opskriften der fremover helt sikkert bliver en fast del af julens konfekt

18 - 20 stk.

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lakridskonfekt med appelsin og pebermynte

Redskaber:

silikonemåtte
håndmixer
kagerulle

Lakridsmasse:

4 blade Dr. Oetker Husblas
1 spsk. lakridspulver
85 g vand
10 g mørk sirup
65 g flormelis
20 g hvedemel

Konfektmasse:

4 blade Dr. Oetker Husblas
50 g smør
40 g honning
10 g vand
100 g glukosesirup
250 g flormelis
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt

Tilberedning

Tilberedning

Denne opskrift stammer fra bogen Hjemmelavet Juleslik af Martin Wiese.
Foto: David Bering / Montgomery

1

Lakridsmasse

Læg husblassen i blød i koldt vand. Kom lakridspulver, vand, mørk sirup, flormelis og hvedemel i en gryde. Kog lakridsmassen op til 105 grader under omrøring, eller til massen begynder at tykne. Tag massen af varmen, vrid husblassen fri for vand, og dump den ned i lakridsmassen. Rør det godt sammen.
 
Fordel lakridsmassen jævnt på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir. Massen skal fordeles ud i et rektangel på størrelse med et A5-ark (ca. 15 x 20 cm). Lad den stivne ved stuetemperatur. Det er vigtigt, at massen er helt tør.

2

Konfektmasse

Læg husblassen i blød i koldt vand. Smelt smør, honning og vand i en gryde ved svag varme under omrøring. Tilsæt glukosesirup, og varm det meget forsigtigt op under omrøring, til glukosen er smeltet. Når blandingen begynder at boble, fjernes gryden fra varmen. 

Kom den varme sukkermasse op i en skål. Vrid husblassen fri for vand, og dump den ned i blandingen under kraftig piskning med en håndmikser. Bliv ved med at piske kraftigt, til massen er helt uigennemsigtig og næsten hvid. Tilsæt 100 g flormelis lidt ad gangen under piskning, til massen bliver for stiv til at piske. 

Vend konfektmassen ud på et stykke bagepapir eller en silikonemåtte drysset med lidt flormelis. Ælt nu mere flormelis i massen, indtil den bliver mere medgørlig og kan deles i 2 lige store dele. 

3

Samling

Tilsæt appelsinskal og orange farve til den ene del og pebermynteekstrakt til den anden. Ælt det godt sammen med hænderne, og tilsæt evt. lidt mere flormelis, hvis masserne stadig er klistrede. Stil dem evt. på køl i ½ time, inden de skal rulles ud.
 
Form og udrul hver konfektmasse i en firkant på størrelse med et A5-ark (ca. 15 x 20 cm). Sørg for, at lakridsmassen har sat sig, men stadig er let klistret, inden du fortsætter. Læg den ene konfektmasse oven på lakridsmassen. Vend pladen om, træk bagepapiret eller silikonemåtten af, og kom den anden konfektdel ovenpå. Tryk dem let sammen.
 
Skær lakridskonfekten i stænger eller firkanter efter eget ønske.
 
Opbevares i en lufttæt beholder på køl eller ved stuetemperatur.
 

Tip

Hvis du ikke ønsker appelsin og pebermynte i din lakridskonfekt kan dette undlades.

Næringsindhold til opskriften Lakridskonfekt med appelsin og pebermynte

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 515 kJ
123 kcal
1474 kJ
352 kcal
Fedt 2.31 g 6.60 g
Kulhydrat 24.17 g 69.06 g
Protein 0.75 g 2.13 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: