Flag

Lakridskonfekt med appelsin og pebermynte

18 - 20 stk.
Middelsvær
150 minutter
Hjemmelavet lakridskonfekt med appelsin eller pebermynte, opskriften der fremover helt sikkert bliver en fast del af julens konfekt
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
silikonemåtte
håndmixer
kagerulle

Ingredienser

Lakridsmasse
4 bladeDr. Oetker Husblas
1 spsk.lakridspulver
85 gvand
10 gmørk sirup
65 gflormelis
20 ghvedemel
Konfektmasse
4 bladeDr. Oetker Husblas
50 gsmør
40 ghonning
10 gvand
100 gglukosesirup
250 gflormelis
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Pebermynte Aroma

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Picture - Hjemmelavet juleslik cvr

Denne opskrift stammer fra bogen Hjemmelavet Juleslik af Martin Wiese.
Foto: David Bering / Montgomery

1

Lakridsmasse

4 bladeDr. Oetker Husblas
1 spsk.lakridspulver
85 gvand
10 gmørk sirup
65 gflormelis
20 ghvedemel

Læg husblassen i blød i koldt vand. Kom lakridspulver, vand, mørk sirup, flormelis og hvedemel i en gryde. Kog lakridsmassen op til 105 grader under omrøring, eller til massen begynder at tykne. Tag massen af varmen, vrid husblassen fri for vand, og dump den ned i lakridsmassen. Rør det godt sammen.
 
Fordel lakridsmassen jævnt på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir. Massen skal fordeles ud i et rektangel på størrelse med et A5-ark (ca. 15 x 20 cm). Lad den stivne ved stuetemperatur. Det er vigtigt, at massen er helt tør.

2

Konfektmasse

4 bladeDr. Oetker Husblas
50 gsmør
40 ghonning
10 gvand
100 gglukosesirup
250 gflormelis
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Pebermynte Aroma

Læg husblassen i blød i koldt vand. Smelt smør, honning og vand i en gryde ved svag varme under omrøring. Tilsæt glukosesirup, og varm det meget forsigtigt op under omrøring, til glukosen er smeltet. Når blandingen begynder at boble, fjernes gryden fra varmen. 

Kom den varme sukkermasse op i en skål. Vrid husblassen fri for vand, og dump den ned i blandingen under kraftig piskning med en håndmikser. Bliv ved med at piske kraftigt, til massen er helt uigennemsigtig og næsten hvid. Tilsæt 100 g flormelis lidt ad gangen under piskning, til massen bliver for stiv til at piske. 

Vend konfektmassen ud på et stykke bagepapir eller en silikonemåtte drysset med lidt flormelis. Ælt nu mere flormelis i massen, indtil den bliver mere medgørlig og kan deles i 2 lige store dele. 

3

Samling

Tilsæt appelsinskal og orange farve til den ene del og pebermynteekstrakt til den anden. Ælt det godt sammen med hænderne, og tilsæt evt. lidt mere flormelis, hvis masserne stadig er klistrede. Stil dem evt. på køl i ½ time, inden de skal rulles ud.
 
Form og udrul hver konfektmasse i en firkant på størrelse med et A5-ark (ca. 15 x 20 cm). Sørg for, at lakridsmassen har sat sig, men stadig er let klistret, inden du fortsætter. Læg den ene konfektmasse oven på lakridsmassen. Vend pladen om, træk bagepapiret eller silikonemåtten af, og kom den anden konfektdel ovenpå. Tryk dem let sammen.
 
Skær lakridskonfekten i stænger eller firkanter efter eget ønske.
 
Opbevares i en lufttæt beholder på køl eller ved stuetemperatur.
 


Tip

Hvis du ikke ønsker appelsin og pebermynte i din lakridskonfekt kan dette undlades.