Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Marengs med neonkrymmel

Hjemmebag, der vækker glæde.

about 24 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Marengs med neonkrymmel

Marengs:

150 g sukker
3 æggehvider str. M/L
Dr. Oetker Rød Konditorfarve (rød, gul, blå og grøn)
Dr. Oetker Blå Konditorfarve
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Overtræk:

150 g hvid chokolade

Pynt:

Dr. Oetker Neon krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 90 °C varmluft eller 110 °C traditionel varme.

2

Marengs

Pisk æggehviderne stive. Drys sukkeret i lidt ad gangen og pisk, til marengsen er sej. Fordel blandingen ligeligt i 4 skåle, og tilsæt lidt farve til hver blanding, så du får marengsblandinger i lysegul, lyseblå, lyserød og lysegrøn. Vend forsigtigt farven i, til den er godt blandet.

Arbejd med én farvet marengsdej ad gangen. Hæld dejen i en sprøjtepose med en almindelig 10 mm tylle. Sprøjt toppe med en diameter på 5 cm hver ud på en bageplade med bagepapir. Gør det samme med de forskellige farver marengsdej, så du får i alt 24 marengs.

3

Bag marengsene i 50-60 minutter. De skal være sprøde udvendig uden at tage farve. Afkøl marengsene på en bagerist.

4

Overtræk

Smelt den hvide chokolade over vandbad. Tag skålen fra varmen, og rør i chokoladen, til den er glat. Sæt chokoladen til side.

5

Pynt

Fordel neonkrymmel på små tallerkner. Dyp bunden af hver marengs i lidt hvid chokolade, og dyp den derefter i den ønskede farve neonkrymmel.

Sæt marengsene tilbage på en bageplade med bagepapir, så chokoladen kan stivne. Lad dem stå køligt i 30 minutter (ikke køleskab).

Tips og tricks

Disse marengs er sprøde udvendigt, men stadig bløde i midten. De kan holde sig i flere dage i en lufttæt beholder. Undgå at sætte marengsene i køleskabet for at få chokoladen til at stivne, da det kan gøre dem bløde.

Ønsker du et marmoreret farvespil i dine marengs? Læs mere og få flere tips til lækre marengs.

Næringsindhold til opskriften Marengs med neonkrymmel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 251kJ
60kcal
1566kJ
374kcal
Fedt 1.85g 11.55g
Kulhydrat 10.09g 63.04g
Protein 0.71g 4.45g