Vaniljesnurrer lavet på nem surdej

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Har du lyst til noget andet end kanelsnegle eller kanelsnurre, så kan du springe ud i disse lækre vaniljesnurrer med en dejlig sød smag lavet på nem surdej

ca. 14 stk.

nem 30 Minutter

Lækre vaniljesnurre, eller vaniljeboller som de også kan kaldes, lavet på nem surdej. De er super lækre til kaffepausen eller som en lækker eftermiddagssnack.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vaniljesnurrer lavet på nem surdej

Gærdej:

500 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Surdej
1 spsk. sukker
1 knsp. salt
80 g blødt smør
2 ½ dl mælk - lunkent
2 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Vaniljeremonce:

120 g blødt smør
2 spsk. sukker
2 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Topping:

æg str. M/L til pensling
flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Kom mel, Surdej, sukker og salt i en skål og rør sammen. Form en fordybning og tilsæt smør, mælk og vaniljeekstrakt og ælt til dejen er glat (ca. 10 minutter). 
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 90 minutter.

2

Vaniljeremonce

Bland smør, sukker og en spiseskefuld vaniljeekstrakt indtil der er dannet en remonce.

Formning

Rul dejen ud til en rektangel. Fordel remoncen ud over rektanglen, og dryp den anden spiseskefuld vaniljeekstrakt jævnt over fyldet.

Fold en tredjedel af dejen, på den lange led, ind over midten. Fold den anden tredjedel over, således at der bliver tre lag dej. Skær dejen i strimler med en bredde på ca. 1,5-2 cm. Sno hver strimmel et par gange og rul den derefter sammen til en snurre. Kom dem på en bageplade med bagepapir og skub enden af hver snurre ind under sig selv. Lad dem hæve i ca. 30 min. under et fugtigt viskestykke. Se evt. fremgangsmåden i videoen under "Tebirkessnurrer"- opskriften her.

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

3

Bagning

Pisk ægget og pensl alle vaniljesnurrene. Bag i ca. 14 -16 minutter til snurrerne er gyldne. 

Lad vaniljesnurrerne afkøle, og drys med flormelis tilsat vaniljesukker.

Næringsindhold til opskriften Vaniljesnurrer lavet på nem surdej

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1105 kJ
264 kcal
1419 kJ
339 kcal
Fedt 11.86 g 15.21 g
Kulhydrat 25.83 g 33.11 g
Protein 4.88 g 6.26 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: