Opløs potasken i vandet. Kom vegansk smør, sirup og brun farin i en gryde og kog det op. Rør den opløste potaske i sukkermassen. Hæld massen over i en skål og lad den køle af til den er lun. Er den for varm vil dejen smuldre, når melet røres i.
Sigt hvedemel og Brunkagekrydderi i den lune sukkermasse, tilsæt mandler og sukat/appelsinskal. Rør dejen godt sammen til den er ensartet, dejen vil være meget blød.
Fordel dejen i en pølse på 2-3 lange stykker husholdningsfilm, brug husholdningsfilmen til at rulle dejen til en stram pølse (ca. ø 4 cm). Ønskes en meget rund form, kan pølserne derefter med fordel rulles i stanniol, da det så er nemmere at stramme pølsen ind så den bliver rund. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 12 timer, og gerne op til 24 timer.
Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.
Skær de afkølede dejstænger i tynde skiver, læg skiverne på bageplader beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne i ca. 10 minutter. Afkøl brunkagerne på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.
Bagetid: about 10 Minutes
Dejen kan også laves i ekstra god tid og kommes i fryseren.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Forb. :785 minutterabout 130 stk.