Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Amerikansk chokoladekage

Denne lækre chokoladekage vil være en sand succes hos alle chokolade elskere.

18 - 20 portioner

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Amerikansk chokoladekage

Kagedej:

30 g kakao
2,5 dl vand
450 g sukker
300 g hvedemel
1 tsk. salt
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk. Dr. Oetker Natron
2 æg str. M/L
1 dl kærnemælk
225 g smør

Glasur:

1 dl letmælk
25 g kakao
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
500 g sukker
125 g smør

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

2

Kagedej

Bring smør, kakao og vand i kog i en gryde og tag den af varmen. Bland sukker, hvedemel, salt, vaniljesukker og natron i en skål. I en anden skål piskes æg og kærnemælk sammen og røres i melblandingen. Rør dernæst det varme kakaosmør i dejen og fordel den i en smurt bradepande.

Bag kagen i 25-30 minutter. Kagen er bedst når den er tung og svampet.

3

Glasur

Kog smør, mælk, kakao, vanillesukker og flormelis sammen i en gryde til en glasur. Fordel den letafkølede glasur på den helt afkølede kage og opbevar den i køleskabet.

Tips og tricks

Stik i kagen med en gaffel inden den lune glasur hældes over – det gør kagen endnu mere svampet og lækker. Kagen smager pragtfuldt sammen med eksempelvis hindbær og vaniljeis.

Pynt din chokoladekage med frisk frugt eller bær - det gør den ekstra flot og lækker! Læs mere om vores tips til chokoladekager.