Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Brownie med juletræer

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lækker brownie med pebermyntesmag og sprøde hasselnødder toppet med de fineste små juletræer af flødebolleskum.

ca. 20 stk.

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Brownie med juletræer

Redskaber:

håndmixer
bradepande; 20 x 30 cm
rund udstikker; ø 4 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Pebermyntebrownie:

100 g smør
100 g mørk chokolade
2 æg str. M/L
225 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
90 g hvedemel
4 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa (35 g)
1 knsp. salt
1 - 2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)

Flødebolleskum og pynt:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel

Evt. chokoladeovertræk:

250 g mørk chokolade , hakket
75 g kakaosmør

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Pebermyntebrownie

Smelt smørret i en gryde eller i en mikroovn, lad det køle af.

Hak chokoladen og vend den med en lille skefuld af hvedemelet (det forhindrer chokoladen i at falde til bunds). 


Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Sigt mel, Baking Cocoa og salt i og vend dejen sammen Vend derefter det afkølede smør og Naturlig Pebermynteekstrakt i. Vend til sidst hakket chokolade og Hasselnøddeflager i dejen.

Kom dejen i en smurt bradepande (20 x 30 cm), med bagepapir i bunden. Fordel dejen jævnt i formen. Bag brownien midt i ovnen i 22-25 minutter. Lad kagen køle helt af i formen.

Udstik stykker af den kolde brownie med en rund udstikker (ø 4 cm).

2

Flødebolleskum og pynt

brownie med juletraeer flodebolleskum og pynt

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en skål. Tilsæt 1 dl kogende vand i en tynd stråle, imens der piskes med en håndmixer på laveste hastighed. Når pulveret er opløst, piskes på højeste hastighed i 3-4 minutter. Bevæg håndmixeren rundt i skålen imens der piskes. Når marengsmassen udvider sig, løftes håndmixeren op i toppen af massen, mens der piskes videre. Tilsæt Concentrated Green Colour og pisk til det er jævnt fordelt. Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl (ø 8 mm)


Sprøjt skum på hvert browniestykke, sprøjt skummet ud i etager, så det ligner juletræer. Drys med økologisk Earthy Cocoa krymmel.

Chokoladeovertræk

Vil du udfordre dig selv, så prøv kræfter med chokoladeovertræk: 


Kom hakket mørk chokolade og hakket kakaosmør i en skål, der kan komme i mikroovnen. Varm massen i 30 sekunder ad gangen, og rør i massen imellem hver gang. Fortsæt med dette indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter gives chokoladen kun 10 sekunder ad gangen, rør imellem hver gang. Chokoladen skal have en temperatur mellem 30-31 ºC. 


Hvis der fortsat er kakaosmør der ikke er smeltet, blend så chokolademassen med en stavblender, men vær forsigtig, så der ikke kommer for mange luftbobler. Kom chokoladen i et glas, hvor der er plads til at flødebollerne kan dyppes i. 


Kom chokoladen i et glas og dyb brownie juletræerne i chokoladen. Husk at dække skummet helt ned til kanten, så alt skummet er dækket. Lad chokoladen løbe lidt af kagen inden den vendes om. 

Tips

 Hvis du ikke har en rund udstykker kan du istedet skærer brownien i stykker på ca. 4 x 4 cm.

Se desuden alle vores tips og tricks til chokoladetemperering her. 

Næringsindhold til opskriften Brownie med juletræer

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1227 kJ
293 kcal
1859 kJ
444 kcal
Fedt 16.41 g 24.86 g
Kulhydrat 30.73 g 46.57 g
Protein 3.78 g 5.72 g