Flødebollekage

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Har du heller ikke tålmodighed til at dyppe hver flødebolle enkeltvis? Så er dette kagen til dig. En kage der faktisk er en stor flødebolle. Mums!

12 - 16 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Flødebollekage

Redskaber:

minihakker
form; 20 x 20 cm
håndmixer

Kiksebund med chokolade og hasselnødder:

1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
200 g digestive kiks
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
100 g smør
100 g mørk chokolade , hakket

Chokoladeganache:

150 g mørk chokolade , hakket
1 dl piskefløde
1 knsp. flagesalt
25 g blødt smør
Dr. Oetker Birthday Mix

Flødebolleskum:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand

Tilberedning

Tilberedning

Om opskriften

Denne kage er i princippet en stor flødebolle. Bunden er en nem no-bake kiksebund med smeltet chokolade og ristede nødder, som er toppet med en luftig flødebolleskum og en luksuriøs chokoladeganache. Så hvis du ikke har mod eller tid til at sprøjte flødeboller og temperere chokolade, så prøv denne lækre flødebollekage istedet.

1

Kiksebund med chokolade og hasselnødder

Rist hasselnøddeflagerne på en pande til de er gyldne.

Knus digestive kiks i en minihakker eller kom dem i en pose og knus dem med en kagerulle. 

Kom smør og chokolade i en skål og smelt det i mikroovn, alternativt kan det smeltes i en kasserolle.

Kom kiksekrummer, hasselnøddeflager og vaniljesukker i den smeltede chokoladeblanding og rør det godt sammen.
 
Tryk massen ud i en firkantet form (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir og lad den sætte sig på køl i ca. 1 time.

2

Chokoladeganache

Kom finthakket chokolade i en skål. 

Varm fløden i en gryde over medium varme. Hæld den varme fløde over chokoladen, af et par omgange, tilsæt salt og smørret i små klumper og rør til alt chokoladen er smeltet og ganachen er blank. Sæt den til side ved stuetemperatur imens flødebolleskummet piskes. 

3

Flødebolleskum

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en stor skål på 3 l. Tilsæt kogende vand og pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste hastighed i 4-5 minutter. Bevæg håndmixeren energisk rundt i skålen imens der piskes. Når marengsmassen udvider sig, drejes skålen rundt eller håndmixeren løftes op i toppen af massen, mens der piskes videre, dette gøres for at forhindre at skummet "kravler" op i håndmixeren. Skummet er klar til brug når det er kølet ned til stuetemperatur og er helt stift og "sidder fast" i piskeriset, pisk hellere lidt længere, hvis du er i tvivl om konsistensen er rigtig. 

Fordel flødebolleskummet i et jævnt lag over den kolde bund. Hæld derefter forsigtig den let afkølede ganache over flødebolleskummet og glat det ud i et jævnt lag.

Drys med Birthday Mix krymmel inden ganachen sætter sig. Kom kagen på køl indtil servering. Kagen kan sagtens holde sig lækker i et par dage i køleskab, hvis du dækker den til i fx husholdningsfilm.

Tip

Hvis du gerne vil lave helt klassiske flødeboller kan du finde inspiration og tips på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Flødebollekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1319 kJ
315 kcal
1938 kJ
463 kcal
Fedt 19.85 g 29.19 g
Kulhydrat 28.83 g 42.39 g
Protein 3.50 g 5.15 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: